Людське волосся, вугрі та раки: якою була контрабанда до Польщі в 2020 році

10 Січня 2021, 17:04
1086 Джерело: https://uifuture.org/

Українці в 2020 році потішили польських митників новими трендами контрабанди.

Як повідомляє Yavp.pl, минулого року «хітом» були перевезення величезних сум грошей без декларування.

Однак найцікавіше крилося не в готівці. До Польщі намагалися ввезти незаконно все, на чому тільки можна було заробити.

Так, у січні 2020 року, 40-річний українець намагався приховано провезти через кордон в автобусі...150 кг вугра європейського у коробках з 50-ма пластиковими ємностями, які знаходилися у відсіку для перевезення багажу. Вартість 1 кг цього виду прохідної риби на ринку складає орієнтовно 2,5 тисячі євро. 

У лютому польські прикордонники під час огляду поїздів з України в Перемишлі виявили в клітці живого африканського папугу Жако. Його без дозвільних документів перевозила 26-річна українка. Також у лютому 2020 року «погорів» на кордоні українець, який намагався ввезти в Польщу понад 80 живих раків. Вони знаходилися в ємності з водою, яка була запакована як звичайна посилка.

У березні минулого року, підприємливий українець намагався скористатися початком епідемії й провезти через кордон до Польщі понад 10,6 тисячі одноразових медичних масок. Тоді їхня загальна вартість оцінювалася в майже 356 тисяч гривень.

Липень. Час відпусток та подорожей. Можливо, саме тому громадянин України намагався провезти потайки до Польщі  3 590 штук сувенірних магнітів вартістю понад 22 тисячі злотих до Польщі. Але заробити на них так і не вдалося.

Одну з найбільш нетипових контрабанд виявили у вересні 2020 року. Тоді в Медиці в мікроавтобусі, який їхав до Польщі, знайшли...5 кілограмів людського волосся різної довжини (від 40 до 70 см) та кольору. Його ринкова вартість оцінювалася в понад 22 тисячі злотих. Контрабандистом виявився 22-річний українець.

Ще один небуденний випадок контрабанди був зафіксований у жовтні минулого року також у пункті пропуску в Медиці. 32-річний українець, один з водіїв рейсового автобусу, намагався потайки провезти до Польщі понад 5,6 тисячі...свердл до стоматологічних бормашин. Їх вилучили, а порушника покарали чималим штрафом.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024