Релігійна громада храму св. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отримала житловий будинок

23 Червня 2017, 17:58
10299

На черговому засіданні сесії Володимир-Волинської міської ради, яке відбулося сьогодні, 23 червня, депутати більшістю голосів підтримали проект рішення про безоплатну передачу у постійне користування будинку №38, що по вул.Шахтарськиій, релігійній громаді храму священномучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.  

Дане питання викликало палкі обговорення серед депутатів.

Зокрема, депутат Ярослав Жук (фракція «Самопоміч») хотів, аби йому пояснили у чому доцільність такого рішення, чи дійсно ці люди, для яких громада просить у міської ради будинок, є такими нужденними, чи, можливо, в нашому місті є сім'ї, яким вкрай необхідне першочергове покращення житлових умов?

Депутат Валентин Вірковський (фракція БПП «Солідарність») теж цікавився під що саме просять даний будинок.

Депутат Віра Сєргєєва (фракція «Самопоміч») додала, що слід правильно розставити пріорітети під час розгляду даного питання. Мовляв, в нашому місті є чимало родин які конче потребують покращення житлових умов, але ці питання, чомусь, міська влада ігнорує. Було згадано про родину ветерана-афганця та ліквідатора аварії на ЧАЕС Павла Марходея, яка терміново потребує покращення житлових умов, бо сім'я з чотирьох чоловік, в якій виховується дитина з обмеженими можливостями, тулиться в невеличкій однокімнатній квартирі. А якщо священику потрібно житло, то парафіяни можуть зорганізуватися і за власні кошти винаймати житло для настоятеля храму.

Секретар міської ради Олег Свідерський зачитав лист від представників релігійної громади храму священномучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії в якому було наведено ряд аргументів задля чого парафіяни просять у міської влади цей житловий будинок. 

Раніше вже йшлося про те, що настоятель храму, про який йдеться, отець Євген з родиною наразі залишився без житла, бо квартира де він попередньо мешкав, нібито перейшла в розпорядження Володимир-Волинської єпархії УПЦ КП.

У результаті, більшістю голосів депутати підтримали рішення про безоплатну передачу житлового будинку по вулиці Шахтарській, 38 (заг.площа 57,4 м кв) в постійне користування релігійній громаді храму.   










 

Коментарі
02 Липня 2017, 04:51
Наче знайшовся власник земельної ділянки під будинком, який депутати так нагло передали небідному попу Євгену
02 Липня 2017, 04:55
Шановні журналісти "Район. Володимир"! Розмістіть, будь ласка, результати голосування депутатів міськради щодо передачі будинку отцю Євгену. А то складається враження, що всі депутати однаково щедрі. Але ж були і ті, хто дружить зі здоровим глуздом. Кажуть, їх було 13. Майже як апостолів))))))))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024