Володимир: обговорили переваги та особливості безвізу

25 Червня 2017, 11:12
9672

23 червня в залі засідань виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради під головуванням заступника мера міста Лариси Кулікової відбувся «круглий стіл» на тему «Можливості та переваги безвізового режиму».

Начальник Володимир-Волинського РВ УМДС України у Волинській області Віктор Давидюк розповів про умови перетину кордону за безвізом, – наявність біометричного паспорта, обґрунтування мети поїздки, перебування в ті чи іншій країні Євросоюзу не довше 90 днів, наявність коштів для проживання. При цьому він наголосив, що для влаштування на роботу, навіть на короткий час, у Польщі чи іншій країні Євросоюзу, куди ви потрапили за умовами безвізового режиму, необхідна робоча віза. Також Віктор Давидюк розповів про особливості виготовлення біометричного паспорта, його вартість у залежності від терміну виготовлення, черги, наявні у «паспортному столі». А вони, на жаль, величезні, - йдеться на сайті міської ради.

Заступник директора Володимир-Волинського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук розповів про обов’язки та права осіб, які перетинають кордон Євросоюзу за умовами безвізового режиму, навів приклади проблем, із якими найчастіше зустрічаються громадяни, наголосив на тому, що у двох пунктах пропуску на Волині, зокрема, й у пункті пропуску «Устилуг-Зосін», діє консультаційний пункт центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, куди громадяни можуть звернутись по допомогу. Звернув увагу Степан Слащук і на наступне: якщо вам із якоїсь причини відмовлено в перетині кордону за умови безвізового режиму, відмова мусить мати письмове обґрунтування.

Начальник Володимир-Волинського міськрайонного ЦНАПу Алла Троць потішила присутніх новиною про те, що біометричні паспорти невдовзі виготовлятимуть і в центрі надання адміністративних послуг. Так, саме 23 червня, рішенням сесії Володимир-Волинської міської ради з міського бюджету було виділено 250 тисяч гривень на придбання устаткування для виготовлення в ЦНАПі біометричних паспортів та ІD-карток. Тож за кілька місяців, після закупівлі та встановлення необхідного обладнання, належного оформлення юридичних аспектів справи, у Володимир-Волинський ЦНАП можна буде звернутись за виготовленням біометричного паспорта. Головна перевага такого звернення за словами Алли Троць, – прозора електронна черга.


1

1


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024