У школах та садочках Володимира змінили плату за харчування

20 Січня 2021, 19:00
2455

Рішенням виконавчого комітету було змінено вартість харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Володимир-Волинської громади.

Зокрема, батьківська плата за харчування дітей у дошкільних установах міської громади цьогоріч буде дещо нижчою, ніж у 2020 році, повідомили у міському управлінні освіти, молоді та спорту.

Відтак, з 1 січня 2021 року вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти  Володимир-Волинської територіальної громади у розмірі становитиме:

28.00 грн (міський бюджет 14.00 грн, батьківська плата 14.00 грн) на день для  дітей віком від 2 до 3 років.  У 2020 році – 25 грн. (міський бюджет 7.50 грн, батьківська плата 17.50 грн);

41.00 грн (міський бюджет 20,50 грн, батьківська плата 20,50 грн) на день для  дітей віком від 3 до 6 років та для  дітей у різновікових групах. У 2020 році – 34.00 грн. (міський бюджет 10.00 грн, батьківська плата 24.00 грн).

 Звільняють від плати за харчування у закладах дошкільної освіти:

  • дітей з інвалідністю, дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, дітей працівників, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітей із малозабезпечених сімей (у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), дітей, загиблих військовослужбовців, які брали участь  в антитерористичній операції   на  сході  України  або операції об’єднаних сил, дітей батьків-учасників бойових дій, які  брали  безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України або операції об’єднаних сил, дітей із сімей, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, – звільняють на 100%:
  • На 50% –   дітей, у сім’ях  яких троє і більше дітей.                                                                                           

Також внесли зміни в оплату за харчування в закладах загальної середньої освіти. З 1 січня цього року  безкоштовне харчування учнів 1-4 класів організовано з розрахунку 8.00 грн на учня щоденно за фактом відвідування ними навчальних занять закладів загальної середньої освіти міста Володимир-Волинський (7.00 грн минулого навчального року)

19.00 грн  (15.00 грн минулого навчального року) виділятимуть щоденно на безкоштовне харчування школярів, які потребують соціального захисту, за фактом відвідування ними навчальних занять при наявності документа, який підтверджує їх статус.

Йдеться про:

  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • учнів 1-11 класів із сімей, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил;
  • учнів 1-11 класів, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • учнів 1-11 класів – дітей батьків – учасників бойових дій, які  брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України або операції об’єднаних сил на підставі довідок, наказів, тощо, виданих відповідними уповноваженими органами і тих, які після демобілізації отримали статус учасника бойових дій, на підставі копії відповідного посвідчення;
  • учнів 1-11 класів – дітей, загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України  або операції об’єднаних сил;
  • учнів 1-11 класів – дітей працівників, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • учнів 1-11 класів з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, та дітей з інвалідністю.

На щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ міський голова громади Ігор Пальонка зазначив, що невикористані кошти за харчування (коли діти сиділи на карантині і перебували на дистанційному навчанні) залишаються в бюджеті. Надалі на невикористані кошти можна буде зробити перерозподіл.

Читайте також. Пам'ятник загиблим на Сході володимирчанам має бути в центрі міста, – атовці

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024