В Укрфінжитло повідомили, під який відсоток українці зможуть взяти іпотеку

22 Січня 2021, 15:30
763

Українська фінансова житлова компанія планує видавати іпотечні кредити для населення під 7% річних на термін до 30 років.

Про це заявив голова Української фінансової житлової компанії Василь Шкураков в інтерв'ю НВ.

«Ми хочемо досягти ситуації, коли людина може взяти свою іпотеку на такий термін, щоб безболісно її виплатити (навіть до 30 років) – і під фіксовану ставку 7% на всі періоди. Такий рівень фіксованої ставки дозволить державі відмовитися від необхідності вигадувати різні компенсаційні механізми іпотечного кредитування», – сказав голова компанії. 

За словами Шкуракова, принцип роботи Укрфінжитло полягатиме в рефінансуванні банків, що видають позики.

«По суті, ми будемо викуповувати у банку такі кредити, залишаючи їм частину доходу для покриття витрат і управління ризиком», – заявив він.

Ще одним продуктом Укрфінжитло стане забезпечення громадян житлом на умовах лізингу нерухомості (оренди з викупом - ред.).

«Очікувана ставка за лізингом нерухомості знаходиться в межах 5% річних, що дасть можливість скористатися нею максимально широкому колу громадян. Плюси для компанії – відхід від ризиків, пов'язаних із забезпеченням. Для лізингоодержувача – можливість безболісно вийти з договору у разі необхідності, а також можливість змінити географію предмета лізингу в разі переїзду в інше місто», – розповів Шкураков.

У грудні міністр фінансів Сергій Марченко підписав статут «Української фінансової житлової компанії», яка буде забезпечувати роботу ринку іпотечного кредитування.

Читайте також: Курс гривні у 2021 році: прогнози банкірів та економістів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39