Фонд регіонального розвитку виділив Волині майже 150 млн грн, Устилузькій ОТГ перепаде найбільше

28 Червня 2017, 19:12
9627

За словами начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілії Павлової, з Державного фонду регіонального розвитку для Волинської області передбачено майже 150 млн грн, частка співфінансування з місцевих бюджетів становить більше 35 млн грн.

За ці кошти планують реалізувати 22 проекти. На даний час усі відповідні документи перебувають на підписі у Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, - повідомляють «Відомості».

«Залишилось провести тендери по 4 об’єктах: капітальний ремонт Іваничівської районної лікарні, реконструкція школи в смт. Голоби, будівництво шкільних майданчиків на території Рожищенської ДЮСШ, капітальний ремонт загальноосвітньої школи в місті Горохів. В той же час 26 червня оголосили тендер по Седлищах, а 23 червня – щодо капітального ремонту загальноосвітньої школи в селі Заброди. Серпень місяць – останній термін проведення усіх тендерних процедур», – повідомила Лілія Романівна.

Своєю чергою начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак зазначив, що за рахунок субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій у 2017 році для області виділено більше 25 млн грн, які спрямують на реалізацію 74 об’єктів.

Частина коштів уже надійшла в райони, а це 8,6 млн грн, з яких близько 2 млн грн – на завершення будівництва 27 школи у місті Луцьку. Однак наразі триває уточнення переліку об’єктів. Зокрема, проблеми виникли у Володимир-Волинському, Ківерцівському, Любешівському, Маневицькому та Любомильському районах, а також у місті Нововолинськ. Представники місцевих органів влади висловили думку не розпорошувати кошти на декілька об’єктів, а спрямувати їх на один-два, але серйозних.

«Ми з Вами повинні в першу чергу врахувати інтереси громад. Не депутатів, а місцевих громад. Якщо сьогодні сільський голова наполягає, аби кошти направили саме на той проект, вважаю, що ми повинні його підтримати. Але розпорядником коштів буде саме сільська рада, яка й забезпечуватиме освоєння коштів і виконання робіт. Однак Кабінет Міністрів України поклав контроль за цим процесом на обласні та районні державні адміністрації», – зауважив Володимир Петрович.

Що ж стосується об’єднаних територіальних громад області, то на їх розвиток у 2017 році передбачено більше 50 млн грн. Найбільше отримали Прилісненська та Устилузька ОТГ – більше 5,5 млн грн.

Як повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Віталій Швай, підготовлено проект розпорядження щодо формування переліку об’єктів та проектних заявок, а також призначення відповідальних осіб за їх реалізацію. Тому триває активна співпраця між головами об’єднаних територіальних громад та працівниками облдержадміністрації.

Наразі триває оформлення проектно-кошторисної документації та проведення експертиз. Саме із цим виникає найбільше проблем через великий обсяг роботи. Опісля – документи передадуть до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для затвердження проектів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024