Освітні заклади Володимирщини просять гроші на ремонт даху

24 Січня 2021, 14:15
Володимир-Волинський педагогічний фаховий коледж ім. А.Ю.Кримського 1683
Володимир-Волинський педагогічний фаховий коледж ім. А.Ю.Кримського

Керівники закладів освіти на Володимирщині озвучили низку проблемних питань, які пропонують вирішувати за бюджетні кошти.

Це сталося на бюджетних слуханнях в галузі освіти, які днями відбулися у стінах Волинської обласної ради.

Зокрема, директор Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А.Ю.Кримського Микола Савельєв говорив про потреби у видатках на ремонт даху над спортзалом та господарської будівлі.

Керівник Оваднівського училища, яке найближчим часом увійде до Володимир-Волинського центру профтехосвіти, наголосив на потребі у виділенні коштів ремонт даху над спортзалом.

На слуханнях також говорили про проблему у Володимир-Волинському  агротехнічному коледжі. Йшлося про те, що заклад вже має припис про закриття гуртожитку, бо в ньому не проведено протипожежних заходів. Ціна питання – понад 500 тис. гривень. Якщо гуртожиток закриють, виникне проблема із житлом у двох сотень студентів.

Окрім того, директор Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А.Ю.Кримського Микола Савельєв зауважив, що потрібно виділити 180 тисяч гривень на встановлення пожежної сигналізації у майстерні.

Усім керівникам закладів ставлять завдання дбати про збільшення обсягів спецфондів, щоб зменшити навантаження на обласний бюджет. До слова, спецфонди коледжів – це надходження за платну форму навчання та проживання в гуртожитку.
 Доходів від гуртожитків фактично вистачає лише на їх утримання, адже, згідно із державними нормативами, місячна плата за гуртожиток не може бути більшою за 40% мінімальної стипендії.
У  Володимир-Волинському педколеджі планують залучити до спецфонду у 2021 році до 4 млн грн. Директор Микола Савельєв переконує, що на розвиток закладу може використати лише 12% з цих коштів, бо решту мусять спрямувати на зарплату та енергоносії.
Володимир-Волинський  агротехнічний коледж, крім платного навчання має ще й навчально-дослідне господарство, яке мало б приносити прибутки. Однак, зі слів директора Олександра Коновалюка вся техніка для обробітку землі заамортизована, тому 60% надходжень до спецфонду використовують на оренду техніки в приватному бізнесі. 

Читайте також: Як працюватимуть заклади освіти з 25 січня – роз’яснення Міністерства




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024