Рейтинг прозорості міст: Володимир обігнав Нововолинськ, але поступився Ковелю

29 Червня 2017, 14:06
10495

Місто Володимир-Волинський оцінили в рамках проекту «Прозорі міста» як одне зі ста найбільших міст України.

Проект реалізується Transparency International Україна. Партнерами проекту є Transparency International Словаччина та Інститут Політичної Освіти.

Проблема, яку вирішує цей проект – це корупція в місцевих органах самоврядування та недотримання найкращих практик в прозорості та підзвітності. В Україні триває реформа децентралізації, і як результат – більше влади та фінансових ресурсів делеговані на рівень муніципалітетів, для зміцнення місцевого самоврядування. Це є ризиком для збільшення корупції на локальному рівні. Тому дуже важливим на даному етапі є підвищення прозорості міст, адже без цього вся користь від децентралізації може бути нівельованою. Проект спрямований на мотивацію та підтримку українських міст для більшої прозорості, підзвітності та участі громадян у формуванні політики.

Володимир-Волинський за результатами дослідження - 29-е зі ста оцінених. З волинських міст Луцьк - 11 місце в рейтингу, Ковель - 26, Нововолинськ - 66. 

Володимир-Волинський набрав 34,58 бала зі ста.

Метод оцінки, на базі якого нараховано бал:

А - аналітичний висновок команди дослідників;

D - перевірка відповідності стандартам, які передбачені Постановою КМУ №835 від 21.10.20151985 про набори відкритих даних; W - аналіз веб-сайту. В дослідженні чітко відображається, чи є відповідна інформація на офіційному або іншому спецільному інтернет-ресурсі міської ради;

I - відповідь на інформаційний запит;

T - інтернет-статистика;

S - скарги громадян, рішення суду, відомості в авторитетних засобах масової інформації, публічні документи від громадських організацій та депутатів місцевих рад.

Дослідники підготували рекомендації кожному місту.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024