Боротьба з борщівником, передача бібліотек та виконання бюджету – про що говорили на черговій сесії в районі

30 Червня 2017, 17:50
9630

30 червня відбулася чергова сесія Володимир-Волинської районної ради.

У ході сесійного засідання було розглянуто 15 питань порядку денного, які були опрацьовані попередньо – на постійних комісіях.

Засідання вів голова районної ради Роман Гук. В роботі сесії взяли безпосередню участь голова райдержадміністрації Наталія Василець, начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради.

На початку засідання, як ми вже повідомляли, депутати довго сперечались стосовно безоплатної передачі майна із спільної власності територіальних громад міста Устилуга і сіл району у власність Устилузької міської та Зимнівської сільської рад.

Довго дискутували по цьому питанню, навіть пробували тему обговорення змінити, «переводячи стрілки» на якість освіти в районі, скорочення чисельності навчальних закладів. Одні звинувачували владу в недолугості запущених реформ, інші, - що якщо не вирішити питання з передачею бібліотек у власність територіальних громад, то проблеми з їх фінансуванням призведуть до затримки заробітної платні та скорочення працівників мережі.

Перше голосування по даному питанню теж показало, що чимало депутатів не визначились із своєю позицією. Утім, аргументи, наведені головою райради Романом Гуком, очільником Зимненської ОТГ В’ячеславом Католиком та головою РДА Наталією Василець, деякими депутатами районної ради, таки переконали більшість присутніх у сесійній залі. У результаті повторного голосування «за» безоплатну передачу бібліотек у власність Устилузької та Зимнівської ОТГ проголосувала більшість депутатів.

Окрім того на сесії депутати районної ради заслухали звіт про виконання районного бюджету за перший квартал 2017 року, проголосували за внесення змін до рішення районної ради від 16 грудня 2016 року  «Про районний бюджет на 2017 рік», розглянули Програму розвитку місцевого самоврядування у Володимир-Волинському районі на 2017-2020 роки, затвердили план роботи районної ради на ІІ півріччя 2017 року, проголосували за встановлення  надбавки за вислугу років заступнику голови районної ради, заслухали звіт тимчасової  контрольної комісії районної ради   щодо перевірки якості ремонту  доріг у Володимир-Волинському  районі, затвердили технічну документацію  по нормативній грошовій оцінці  земельних  ділянок, підтримали Програму  покращення функціонування Центру обслуговування платників Володимир-Волинської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління  державної фіскальної служби у Волинській області на 2017-2018 роки, затвердили порядок використання коштів районного бюджету на знищення борщівника Сосновського в 2017 році, внесли зміни до Порядку надання та використання коштів районного бюджету для надання дотації власникам особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів.

Також депутати Володимир-Волинської районної ради підтримали звернення депутатів Кам’янської районної ради до Верховної Ради України щодо недопущення прийняття закону про Ринковий обіг земель сільськогосподарського призначення в Україні та звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народного депутата України Гузя І.В. щодо перерозподілу рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування.









 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024