Володимирська кулінарія: авторський м'ясний пиріг від Тетяни Боренко

31 Січня 2021, 21:15
Авторський пиріг Тетяни Боренко 2593
Авторський пиріг Тетяни Боренко

Район.Володимир-Волинський започатковує нову рубрику «Володимирська кулінарія».

Відкриває нашу рубрику чарівна бухгалтерка з Володимира-Волинського Тетяна Боренко.

Тетяна родом із мальовничого поліського села Проходи, де «двері в хату не закриваються ніколи, а гості приходять без запрошення і їм завжди раді».

«Завжди згадую, як мама накривала на стіл і ми, великою, дружньою родиною збиралися разом. Мама кожного разу вміла здивувати всіх своїми новими смачнющими стравами. Я завжди дивувалась, як мама, яка постійно була зайнята повсякденною роботою (а в селі її вистачає), вміла приготувати завжди щось нове і смачненьке», – розповідає Тетяна.

Минули роки і мамині позитив, щирість, гостинність та вміння дивувати, передалися у спадок нашій співрозмовниці. І вона намірена їх будь-що передати у спадок своїй донечці.

Тетяна Боренко
Тетяна Боренко

 

«Працюю головним бухгалтером КП «Промжитлобуд», дуже люблю в'язати гачком та готувати смаколики своїм найріднішим», – розповідає про себе Тетяна Боренко.

Рецепт цього м'ясного пирога Тетяна винайшла сама.

Тісто листкове:

Борошно – 640 грамів або 4 склянки.
Дріжджі свіжі – півтори чайної ложки.
Цукровий пісок – 50 грамів або 2 ст. ложки.
Яйце куряче – 1 шт.
Молоко – півтори склянки або 375 мл.
Сухе молоко – 2 ст. ложки.
Олія – 4 ст. ложки.
Масло вершкове – 100 грамів.

Порядок приготування:

Підігрійте трохи молока.
Половину чайної ложки цукрового піску і дріжджів розведіть в теплому молоці. Чекаємо близько 10 хвилин – повинна з’явитися піна. Потім додаємо весь цукор.
Беремо яйце, розбиваємо його і додаємо в суміш з дріжджами. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 15 при кімнатній температурі.
Просійте борошно, зберіть в грудку з поглибленням в центрі. Туди висипаємо сухе молоко, рослинне масло, пів склянки молока і суміш з дріжджами. Змішуємо тісто.
Перекладаємо тісто в ємність, накриваємо чистим рушником. Ставимо в тепле місце на півтори години.
Вимішуємо тісто і знову даємо постояти годинку.
Дістаємо з холодильника масло, рубаємо його на шматочки. Після – розкатуємо в коржик і загортаємо в харчову плівку. Ставимо в холодильник хвилин на 20.
Готове тісто розкатуємо в пласт прямокутної форми.
Викладаємо в центрі остиглий шар масла і загортаємо вільні краї тіста.
Розкатуємо тісто прямокутником, і знову складаємо.

Відправляємо складення тісто в холодильник  на пів години, повторюємо алгоритм від 3 до 5 разів.

Фарш свиний  300 г, одна цибулина, сир твердий 200 г, свіжа капуста 100 г,  сіль, перець, приправа на смак, в залежності, який буде пиріг.

Готується пиріг дуже легко. Берете (або ж готуєте самі) листкове тісто, фарш свиний, цибулю, сіль, перець, приправи на смак, сир твердий, капусту свіжу. Ріжемо цибулю, змішуємо з фаршем, додаємо приправи, сіль і перець. Потім до цього додаємо свіжу нарізану капусту (небагато). Формуємо пиріг (див. на фото), кладемо начинку, поверх – твердий сир (на фото) і загортаємо. Перед запіканням змастити пиріг збитим жовтком. 

Випікати пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів. Родзинкою цього пирога є свіжа капуста, яка додає начинці неперевершеного смаку.

Смачного!

Чекаємо ваших рецептів! Присилайте їх на [email protected]

Читайте також: Дитячі хвороби на першому році життя. Причини, симптоми, поради педіатра. ПОДКАСТ




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024