Володимирчанин Олександр Шевчук набрав рекордні 200 балів на ЗНО з хімії

02 Липня 2017, 13:16
На фото: Олександр з мамою Ольгою Олегівною 15182
На фото: Олександр з мамою Ольгою Олегівною

Підбили підсумки основної сесії цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання.

Цього року семеро юних волинян з окремих предметів здобули по 200 балів.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський серед цієї сімки є випускник однієї з володимирських шкіл.

Найбільший бал з хімії набрав володимирчанин Олександр Шевчук - випускник, золотий медаліст Володимир-Волинської спеціалізованої школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Як розповів нам Олександр до такого результату він готувався довго і наполегливо.

- Упродовж чотирьох років, в процесі підготовки до обласних, Всеукраїнських олімпіад, а також конкурсів-захистів наукових робіт, я посилено вивчав хімію. Це дало свої плоди -  у 8, 9, 10 класах я виборював треті місця на Всеукраїнських олімпіадах, а у 10 та 11 класі - другі місця на Всеукраїнських конкурсах-захистах. У цьому, можна сказати, і є мій секрет успіху під час здачі ЗНО, - ділиться із нами юнак.

Окремі слова вдячності Олександр адресує своєму вчителеві хімії – Юрію Васильовичу Гисю та класній керівничці - Ірині Володимирівні Ковальчук.

- Ірині Володимирівні я дуже вдячний за підтримку і цільні поради. А завдяки Юрію Васильовичу я, власне, й зміг досягти таких успіхів, послуговуючись його досвідом і допомогою. Хоча значною мірою треба завдячувати навчальному закладу, оскільки процес навчання у ньому сприяє всебічному розвитку учнів, а у лабораторіях є таке обладнання, якому можуть позаздрити навіть деякі університети, - додав випускник.

До слова, Олександр добре здав і решта тестів: українська мова - 195, математика - 195, біологія -196.

У майбутньому юнак планує освоювати «хімічну» спеціальність, яка є досить перспективною. Наразі думає вступати до КНУ ім. Шевченка, хоча, каже, що з факультетом ще не визначився, бо варіантів є кілька.

Олександр родом із села Льотниче, що поблизу Володимира-Волинського. Навчатися у Володимир-Волинській спеціалізованій школі-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» почав з восьмого класу, до того навчався у сільській школі. Юнак розповідає, що перший рік навчання був нелегким, але, завдяки підтримці своїх рідних, йому все вдалося.

- Вони вірили в мене, допомагали і підтримували…А я, здається, їх не розчарував, - додав Олександр.

Район.Володимир-Волинський приєднується до привітань, які лунатимуть на адресу випускника-медаліста та рекордсмена Олександра Шевчука та зичить йому тільки перемог у всіх його подальших планах та задумах.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024