Володимирським роботодавцям розповіли про легалізацію зайнятості

04 Лютого 2021, 10:00
865

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся онлайн-семінар для роботодавців «Легалізація зайнятості – крок назустріч Вашим працівникам (у тому числі особам з  інвалідністю)». 

Мета семінару – донести до роботодавців важливість легального працевлаштування та оплати праці, що є запорукою соціального захисту. Адже, працівники не бачать проблем в отриманні  заробітної плати «в конвертах», бо до кишені надходять  кошти. Маючи дуже сумнівний виграш сьогодні, можна одержати однозначний програш у майбутньому. Оскільки, звернувшись за захистом своїх прав до будь-якої інстанції, людина не буде мати жодних доказів підтвердження розміру заробітної плати, яку він фактично отримував. 

Роботодавців ознайомили зі змінами в законодавстві стосовно розмірів штрафів за використання найманої праці без оформлення трудових відносин. Увагу присутніх акцентували на тому, що роботодавець, уникаючи сплати страхових внесків, які спрямовуються на виплату пенсій та соціальних допомог, позбавляє своїх працівників  можливості вчасно реалізувати своє право на соціальне страхування на випадок безробіття, пенсійне забезпечення та інше. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024