Для громад Володимирщини провели навчання з підготовки проєктних пропозицій

11 Лютого 2021, 09:00
697

Завершилася школа з підготовки проєктних пропозицій на конкурс проєктів «Волонтерство в громаді».

Для територіальних громад Західної України відбулася дводенна школа з підготовки проєктних пропозицій на конкурс проєктів «Волонтерство в громаді». Про це повідомила експертка з висвітлення програми «U-LEAD з Європою» Олена Кузьмич.

Проєктний менеджер Західного Регіонального Хабу Програми «U-LEAD з Європою» Михайло Мороз нагадав, що  Програма «U-LEAD з Європою» наприкінці минулого року оголосила конкурс проєктів «Волонтерство в громаді». Відібрані проєкти впроваджуватимуться в територіальних громадах України у співпраці органів місцевого самоврядування з неприбутковими організаціями, які і стануть виконавцями проєктів.

Метою конкурсу є розвиток культури волонтерства та заохочення волонтерських ініціатив у територіальних громадах України для подолання актуальних викликів, зумовлених пандемією COVID-19.

Нагадаємо, що конкурсний відбір проводиться в два етапи. З 23 листопада по 30 грудня тривав конкурс проєктних ідей, за результатами якого були відібрані проєктні ідеї. Зокрема, на теранах Західної України відібрали 15 проєктів з різних громадам з шести областей - Волинської, Львівської, Рівненської, Закарпатської, Тернопільської та Івано-Франківської.

Другий етап продовжиться конкурсом проєктних прозицій з усієї України, з них будуть обрані 24 ідеї, яким буде надано підтримку. Тому так необхідно підготувати якісні проєктні пропозиції, навчитися писати які і покликана школа.

Експерт Петро Гоцалюк ознайомив учасників з особливостями проведення конкурсу, звернув увагу на типові помилки, які були допущені під час подання проєктних ідей та концепцій на перший етап конкурсу. Він зауважив, що передовсім уважно читати умови конкурсу та її мету, а не намагатися переробити вже якийсь готовий проєкт.

Також він представив учасникам логіко-структурною матрицю – інструментом планування проєкту та поспілкувався з учасниками заходу про підготовку якісних проєктних пропозиції.

Експерт обговорив з присутніми критерії оцінювання проєктних пропозицій, підготовку бюджету проєкту, зокрема, прийнятні та неприйнятні видатки проєкту, формування переліку ресурсів, необхідних для реалізації проєкту, панування та розрахунок витрат на виконання проєкту.

Він наголосив, що представники громад мають звертати увагу на узгодженість завдань та очікуваних результатів проєкту, обґрунтованість витрат, довгостроковий вплив проєкту на громаду, гендерні питання і навіть співвіднесення часу та дій протягом того чи іншого проєкту.

Особливу увагу приділили забезпеченню фінансової, інституційної та екологічної сталості результатів проєкту.

Додамо, що в рамках цього конкурсу ініціювати та подавати проєкти могли сільські, селищні та міські ради громад з населенням до 50 000 осіб у співпраці з неприбутковими організаціями (громадськими об’єднаннями, благодійними організаціями, комунальними закладами/установами).

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Словенією та Швецією.

Читайте також: Головні на селі: хто такі старости й навіщо вони потрібні громаді

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024