Очільник громади Володимира пояснив, коли можуть розпочатися очисні роботи на річці Луга

10 Лютого 2021, 13:30
Річка Луга 2657 Джерело: Фото з архіву
Річка Луга

У бюджеті громади Володимира на 2021 рік чимало коштів закладено на облаштування рекреаційної зони на річці Риловиця. Проте про річку Лугу в основному фінансовому документі громади – жодної згадки.

Район.Володимир-Волинський під час щотижневого брифінгу міського голови Ігоря Пальонки з представниками місцевих ЗМІ поцікавився, чи будуть цьогоріч проводитися якісь роботи на річці Луга, коли водойма дочекається уваги зі сторони місцевої влади.

«Річка Луга є заказником місцевого значення. У положенні про гідрологічний заказник чітко пише, що роботи з поглиблення й очищення річки Луги заборонені. Питання зміни положення буде озвучено в облраді. Зокрема, в четвер заступник міського голови Ярослав Матвійчук, який є депутатом облради, планує зробити запит з цього приводу. Від цієї офіційної відповіді будемо далі відштовхуватися для прийняття плану подальших дій», – зазначив очільник громади.

Нагадаємо, ще кілька років тому тодішній мер Володимира-Волинського Петро Саганюк казав, що річку Луга, безумовно, треба очищати не тільки в межах міста, це комплексні роботи вздовж всього русла, причому багатозатратні і трудовмісні, до того ж без експертизи і проведення певних досліджень не обійтись.

За останні роки річка Луга, що протікає по території Володимира-Волинського заростає шаленими темпами. Мешканці міста неодноразово зверталися до представників районної  та міської влади, проте річка й далі перетворюється на суцільне болото.

Самі ж володимирчани, розуміючи що від влади вже нічого не дочекаються, кинулися рятувати водойму самотужки.

Читайте також: Річка Луга: водойма заростає, а місцева влада чи про це не знає, чи не зважає

Довідково:

На території Володимир-Волинського району, рішенням Волинської обласної ради від 30.05.2000р. було створено гідрологічний заказник місцевого значення «Луга». Заказник був створений з метою збереження водно-лучно-болотного природного комплексу річки Луга та є територією природно – заповідного фонду.

Територія заказника охоплює акваторію Луги (від села Бубнів до міста Устилуг), а також прибережну частину її заплави. Проведення робіт в межах таких об’єктів повинно здійснюватись з дотриманням норм Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та інших нормативних актів.

Читайте також: Міська влада: на те, щоб врятувати Лугу потрібно багато затрат

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024