Громади Володимирщини готові власними силами розчищати річку Луга, – Ярослав Матвійчук

11 Лютого 2021, 20:49
1378

Річка Луга, яка протікає через міста Володимир-Волинський та прилеглі громади, перебуває у вкрай занедбаному стані і місцями починає зникати.

Про це на сесії обласної ради 11 лютого розповів перший заступник міського голови Володимир-Волинської громади, депутат обласної ради Ярослав Матвійчук.

За його словами, рішенням обласної ради від 30 травня 2000 року річку визнали гідрологічним заказником місцевого значення. Згідно з цим рішенням заборонено проводити будь-які роботи з очистки цієї річки.

«Враховуючи звернення громад і мешканців міста, щоб привести водойму у належний стан, прошу провести обстеження річки Луга та надати експертне обґрунтування доцільності проведення робіт з її очищення. А також пришвидшити внесення змін до меж гідрологічного заказника місцевого значення «Луга», – зазначив депутат Ярослав Матвійчук.

Також він додав, що громади, через які протікає річка, готові своїми силами в межах територій здійснювати її очистку.

Депутати запит колеги підтримали.

Нагадаємо, нещодавно очільник громади Володимира Ігор Пальонка пояснив, коли можуть розпочатися очисні роботи на річці Луга

Читайте також: Річка Луга: водойма заростає, а місцева влада чи про це не знає, чи не зважає

Довідково:

На території Володимир-Волинського району, рішенням Волинської обласної ради від 30.05.2000р. було створено гідрологічний заказник місцевого значення «Луга». Заказник був створений з метою збереження водно-лучно-болотного природного комплексу річки Луга та є територією природно – заповідного фонду.

Територія заказника охоплює акваторію Луги (від села Бубнів до міста Устилуг), а також прибережну частину її заплави. Проведення робіт в межах таких об’єктів повинно здійснюватись з дотриманням норм Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та інших нормативних актів.

Читайте також: Міська влада: на те, щоб врятувати Лугу потрібно багато затрат

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024