Гімназія Володимира отримала грант у розмірі 3 350 фунтів стерлінгів

16 Лютого 2021, 13:45
1051

Проєкт команди гімназії імені О. Цинкаловського, що у Володимирі-Волинському, отримав грант від Міжнародної організації з міграції ООН.

11 учнів та 15 молодих педагогів Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського взяли участь у Всеукраїнському проєкті від Міжнародної організації з міграції ООН «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих, сталих громад», інформують на сайті міськради.

Команда гімназії була відібрана з близько півсотні навчальних закладів України. Наступним етапом стало проходження серії семінарів із фандрейзингу, розробки проєктів, комунікації, охорони довкілля, гендерної рівності тощо, а також участь у триденному практичному навчанні з екологічного моніторингу у форматі онлайн. Під час тренінгів члени молодіжної ініціативної групи мали змогу отримати необхідні знання про мобілізацію ресурсів та розвиток екологічної безпеки.

Після проходження навчання команда Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського підготувала громадський проєкт «Черв’ячОК», мета якого – соціальна згуртованість та активна участь різних груп громади в охороні довкілля.

Проєкт був відібраний представниками Міжнародної організації з міграції ООН та отримав грант у розмірі до 3 350 фунтів стерлінгів на реалізацію, а також безпілотник для проведення регулярного моніторингу стану навколишнього середовища.

Проєкт фінансується Посольством Великої Британії та сприяє зусиллям Уряду України зі зміцнення сталого розвитку та згуртованості громад завдяки залученню молоді. Партнером від Уряду є Міністерство молоді та спорту.

Проєкт «Черв’ячОК» передбачає: створення на базі Володимир-Волинської гімназії ім.. О. Цинкаловського лабораторії для біоутилізації органічних відходів, опалого листя та розведення каліфорнійських черв’яків для розв'язання проблеми забруднення території навчального закладу опалим листям та органічними відходами.
Формування екологічної свідомості в учнівської молоді гімназії та захисту гіркокаштанів міста від шкідників.
Створення екопросвітницької зони (територія, облаштована накриттям та місцями для сидіння, топіарами).
Створення зони переробки опалого листя та органічних відходів.

Проєкт дозволить розв'язати такі проблеми громади:

  • Забруднення території міста, зокрема території Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського, опалим листям, в якому присутні шкідники, та органічними відходами.
  • Відсутність ефективних способів утилізації органічних відходів шкільної їдальні Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського.
  • Спалювання опалого листя, сухостоїв та самопідпали, що призводять до масштабних лісових пожеж.
  • Забруднення атмосферного повітря викидами шкідливих речовин, що утворюються в процесі горіння. 
  • Недостатній рівень екологічного мислення населення громади.

На етапі впровадження проєкту передбачається тісна співпраця з місцевою владою, депутатським корпусом та комунальними підприємствами міста. 

Керівниками проєкту є Дмитро Рипич, Ірина Беженар, Віталій Кашубський.

Читайте також: Володимирські гімназисти – призери Всеукраїнського проєкту «Відкривай Україну»

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024