43 одиниці техніки, тисячі літрів пального та 15 тонн суміші: як у Володимирі боролися із наслідками негоди

16 Лютого 2021, 15:15
1078

Внаслідок негоди зі снігових заметів у Володимир-Волинській громаді витягли три автобуси, три легкові авто і 4 вантажівки. Всього врятовано 31 людину.

Про сили й засоби, які були залучені для ліквідації наслідків стихії в період з 8 по 15 лютого у Володимир-Волинській територіальній громаді, на сайті міськради поінформував начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету міської ради Віктор Фіщук.

Відтак було озвучено, що до ліквідації наслідків стихії було залучено увесь рухомий склад снігоприбиральної техніки, весь особовий склад працівників комунального підприємства «Полігон», трактор комунального господарства «Заріччя», техніку ТзОВ «Західавтодор», автотракторну техніку одноосібників в населених пунктах сільської місцевості, техніку приватних підприємств і підприємців, фермерських господарств і МНС – всього 43 одиниці.
Суттєве погіршення погодних умов спостерігалося з 8 лютого, в окремі дні висота снігового покриву в місті дорівнювала 19-20 см, а внаслідок переметів на польових дорогах – до 1,5 м висоти. Кілька днів спостерігалися хуртовини з поривами вітру до 20 м/с. Як наслідок, рух на дорогах був максимально ускладнений: погіршення видимості, сніговий накат, ожеледиця тощо.
Водночас на території громади не зафіксовано жодного летального випадку від переохолодження, не припиняли роботу продовольчі магазини, доставлення харчових продуктів здійснювалася безперебійно, вдалося уникнути транспортного колапсу, зокрема, через місто курсували транзитні пасажирські автобуси, в місті не зафіксовано суттєвих зривів міських пасажирських перевезень, рух міськими вулицями спеціально не обмежувався і практично не припинявся, перебоїв в постачанні енергоносіїв не зафіксовано.
 
Першочергово розчищалися транзитні вулиці: Луцька, Зимнівська, Ковельська, Устилузька, С.Бандери. Під час сильних снігопадів ці частини міста чистили кожні дві години. Наступними розчищалися комунальні вулиці, якими курсує міський пасажирський транспорт. Поряд з ними – території лікувальних і навчальних закладів, території кладовищ. На завершення – бічні вулички і провулки.
 
У ніч з 13 на 14 лютого за сприяння приватних підприємців було організовано масове вивезення снігу з центральної частини міста. З 23:00 і майже до 8 години ранку працювали 19 одиниць техніки, поліція обмежувала рух через центр Володимира-Волинського.
 
Всього з 8 лютого було використано майже 2 тис. літрів дизпалива, 7 т. солі та 15 т. піщано-сольової суміші. Еквівалент понесених видатків в грошовій формі наразі ще не пораховано повністю.

Читайте також: Біля Верби перекинувся автомобіль

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024