Володимирські хірурги успішно видалили жінці «мігруючий» камінь

17 Лютого 2021, 13:10
1077

У Володимирі-Волинському хірурги під час операції на кишківнику виявили та усунули проблему, яка не давала нормально жити жінці.

Про це йдеться на офіційній сторінці у фейсбуці комунального підприємства «Володимир-Волинське ТМО».

Відомо, що жінка хворіла на жовчнокам'яну хворобу упродовж 10 років. Терпіла біль і звернулася до лікарів лише після досить сильного дискомфорту.

Хірурги встановили, що у жінки, яка скаржилася на сильний дискомфорт через кишкову непрохідність, у тонкій кишці був «мігруючий» камінь розміром 4 сантиметри, який і заважав нормальній життєдіяльності організму. 

Хірурги провели операцію, яка тривала майже півтори години.

«Даний випадок досить рідкісний, бо такі непрохідності з міграцією каменю розміром до 4 сантиметри трапляються у медичній практиці досить рідко. У Володимирі-Волинському такий випадок трапився вдруге.
Під час операції було виявлено норицю між жовчним міхуром та стінкою дванадцятипалої кишки з міграцією каменя з жовчного міхура в шлунково-кишковий тракт. Саме цей досить великий камінець викликав обтураційну кишкову непрохідність», – повідомив завідувач хірургічного відділення Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання Михайло Дудич.

Лікар повідомив, що хірурги провели розріз тонкої кишки, забрали камінь, наклали шви на тонку кишку і завершили операцію.

«Багато людей вважають, що нечасті приступи при жовчнокам'яній хворобі – це норма, але це не так. При серйозних ускладненнях у  вигляді непрохідності, жовтяниці, нагноєння жовчного міхура з перфорацією чи проривом стінки, пролежнями на стінку в обов’язковому порядку потрібне оперативне втручання. Але, найважливіше – такі ускладнення можна попередити завдяки вчасному зверненню до лікаря», – наголосив Михайло Дудич.

Наразі життю жінки, яку прооперували, нічого не загрожує: у неї відновлений пасаж по кишківнику і значно покращене загальне самопочуття. 

Читайте також: В Україні запрацював портал з інформацією про вакцинацію від COVID-19



 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024