Верховна Рада ратифікувала Угоду з Польщею про спільне утримання мосту в Устилузі

17 Лютого 2021, 15:15
Міст через річку Західний Буг 2992
Міст через річку Західний Буг

Верховна Рада ратифікувала міжурядову Угоду з Польщею про спільне утримання 3-х прикордонних мостів.

Усі ці мости через річку Західний Буг знаходяться на території Волинської області. 2 – між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ, один – між Устилугом і Зосиним, інформують на сайті міністерства інфраструктури України.

«Сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада прийняла законопроєкт №0079 «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні». «ЗА» проголосували 341 народний депутат.

Вищезазначеною Угодою розмежовується сфера відповідальності української та польської сторін стосовно прикордонних об’єктів спільного використання. Це 3 автодорожні мости через р. Західний Буг на українсько-польському кордоні. Ратифікація Угоди дозволить утримувати ці споруди в належному транспортно-експлуатаційному стані», - пояснив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Угода стосується:

  • 2 мостових споруд через р. Західний Буг між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ на автодорозі М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на м. Люблін) та польській державній дорозі №12;
  • моста через р. Західний Буг між населеними пунктами Устилуг і Зосин на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне та польській державній дорозі № 74.

Нагадаємо, Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів на українсько-польському державному кордоні була підписана 22 червня 2018 року у Варшаві. Угода була вчинена відповідно до положень Договору між Україною і Республікою Польща про правовий режим українсько-польського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, вчиненого у Києві 12 січня 1993 року.

Читайте також: У держбюджеті 2021 не передбачили кошти на реконструкцію пункту пропуску «Устилуг»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024