Володимирські медики провели операцію сучасним методом гістероскопії

18 Лютого 2021, 17:15
Під час операції 1619
Під час операції

У Володимир-Волинському територіальному медичному об'єднанні команда лікарів-гінекологів, хірургів, анестезіологів та медсестер провели операцію сучасним методом гістероскопії. 

Про це повідомляють на сторінці медустанови у фейсбуці.

Оперативне втручання відбулося планово у середу, 17 лютого.
Пацієнтка, яку турбував дискомфорт та нерегулярний менструальний цикл, перебувала на амбулаторному лікуванні у жіночій консультації Володимир-Волинської лікарні. Лікарі-гінекологи Володимир-Волинського ТМО діагностували у жінки поліп у порожнині матки, який, власне, і викликав запалення. Після планового лікування поліп лишився у порожнині матки, що й стало прямим показом до операції гістероскопії. 

Щоб пацієнтка не відчула дискомфорту, оперативне втручання провели під внутрішньовенним знеболювальним. Під час процедури порожнину матки обмили спеціальним стерильним розчином, що дало змогу візуально побачити причину та усунути вогнище запалення.
Жінці усунули поліп, який був у порожнині матки і відправили його на гістологічне дослідження.

Довідково:

Гістероскопія – це діагностична лікувальна процедура, під час якої за допомогою гістероскопа та камери відбувається проникнення в порожнину матки. Діагностичну процедуру гістероскопії фіксує відеокамера та виводить зображення на екран монітора в операційній. Дану процедуру призначає лікар-гінеколог. 

Показами для гістероскопії є: 

  • порушення менструального циклу( нерегулярні, значні менструації)
  • болі невідомої причини у період, перед чи після менструального циклу
  • ускладнений перебіг післяпологового періоду
  • маткові кровотечі
  • безпліддя та невиношування вагітності
  • різні аномалії у матці та шийці матки.

Що також важливо, гістероскопія дозволяє виявити та запобігати онкозахворюванню.Головне – не відтягувати, і вчасно звернутися за допомогою до лікаря.

Читайте також: Володимирські хірурги успішно видалили жінці «мігруючий» камінь






1



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024