Володимирська кулінарія: запашна домашня ковбаска від Тетяни Стефаник

21 Лютого 2021, 20:15
2189

Район.Володимир-Волинський продовжує нову рубрику «Володимирська кулінарія».

Сьогодні у нас домашня ковбаска. І у тому рецепті, який нам подає чергова учасниця нашої рубрики Тетяна Стефаник, ковбаска обов'язково має бути смачною і запашною.

Тетяна – уродженка смт Любешів. Про себе жінка розповідає так: дружина, мама, аматорка кулінарії, яка з любов'ю готує прості та смачні страви. А ще Тетяна веде особисту сторінку в Instagram (@tatianastefanik). 

Тетяна Стефаник
Тетяна Стефаник

З читачами Район.Володимир-Волинський Тетяна поділилася рецептом домашньої ковбаски.

ДОМАШНЯ КОВБАСКА
Інгредієнти:
1,5 кг свинини (у мене лопатка)
1  середня головка часнику
1 ч.л. чорного меленого перцю
1 ч.л. солі
3 ст.л. зернят гірчиці
50 г соєвого соусу
свиняча кишка 

Приготування:
Крок 1:  Свинину нарізати кубиками 1 на 1 см.

Крок 2: Додати подрібнений часник, сіль, чорний перець, зернята гірчиці та соєвий соус. Все ретельно перемішати. Отриману масу поставити в холодильник на 24 години маринуватись.

Читайте також: Володимирська кулінарія: перфекційні сирники від Тетяни Юрчук

Крок 3: Начиняти домашню ковбасу за допомогою спеціальної насадки для ковбас, не надто щільно, інакше під час термічної обробки вона може лопнути, розділяючи на ковбаски потрібної довжини, шляхом перекручування кишки в потрібному місці. Кінці кишок зав'язати кулінарною ниткою або вільним краєм кишки.
Ковбасу проколоти зубочисткою або голкою кожні 2-3 см - це також необхідно, щоб домашня ковбаса не лопнула.

Крок 4. Духовку розігріти до 180 °С.
На деко викласти готові ковбаски, скрутити кільцем.

Запікати ковбасу в розігрітій духовці (поки при проколюванні не почне витікати прозорий сік) приблизно 20 хв до рум’яної скоринки (орієнтуйтесь на свою духовку).
Смачного!

Читайте також: Володимирська кулінарія: авторський м'ясний пиріг від Тетяни Боренко

2

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024