За шість місяців цього року володимирчани сплатили більше 5 мільйонів гривень військового збору

11 Липня 2017, 20:27
9300

«Військового збору» в 2016 володимирчани сплатил понад 10,5 мільйонів гривень. За шість місяців 2017-го року – понад 5,3 мільйони гривень.

Про це стало відомо 11 липня на черговому брифінгу міського голови з представниками місцевих ЗМІ.

Під час брифінгу також обговорювався сюжет, який вийшов на ICTV, і в якому міську владу звинувачують у тому, що вона не хоче звільнити землі, які належать Міністерству Оборони від податку. І взагалі, за словами авторів сюжету, Волинь – чи не єдина область в Україні, де військових не звільнили від земельного податку. Більше того, мовляв, міська влада накладає на військових непосильний податок.

Коментуючи почуте, Петро Саганюк відзначив, що податок на землі Міністерства Оборони, які знаходяться на території міста, і частина з яких впродовж багатьох років не використовується в цілях оборони, в рік сягає близько 4-х мільйонів гривень. 17 же мільйонів, про які йдеться в сюжеті, – це загальна сума надходжень від заробітної плати військовослужбовців. При цьому, із цих 17-ти мільйонів податку 60% йде в місцевий бюджет, частина в держбюджет, і ще частина в обласний бюджет. 

-Чим можемо, ми допомагаємо нашим військовим: коштами, матеріалами, які їм зараз необхідні для ремонту, самим виконанням робіт. Так, поклали бруківку біля військової частини, і на території самої військової частини, біля їдальні. Підприємство КП «Полігон» візьметься за ямковий ремонт асфальтового покриття на території військової частини, – відзначив міський голова. – Одним словом, допомагали й будемо допомагати, бо це наші хлопці! А що ж до податку на землю, то є закон, якого треба дотримуватися. 


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024