П'ятидні: невідомі осквернили меморіал закатованим євреям

12 Липня 2017, 11:35
9446

Образливі написи, в яких євреї порівнюються із нацистами, з'явилися на меморіалі закатованим євреям у селі П'ятидні Володимир- Волинського району.

Про це у «Фейсбуці» написав голова єврейської громади Володимира-Волинського Володимир Музиченко, - передає «Вголос».

«Вчора відбулось те, що я заперечував, як явище в нашому місті багато років на всіх рівнях. Невідомі негідники осквернили святе для мене і кожної нормальної людини місце – меморіал на місці розстрілу близько двадцяти тисяч громадян нашого міста і прилеглих населених пунктів в с. П'ятидні. Цих людей убили нацисти за сприяння місцевої поліції. Їх убивали лише за те, що вони народилися євреями. Якісь ви***ки потай залишили образливі написи, зміст яких зводиться до порівняння євреїв із нацистами. Цей напис зроблено не перед будинком, де живуть євреї, а перед могилами ні в чому не винних людей, убитих за допомоги таких самих збоченців і негідників як і ті, хто залишив ці написи. У них, я впевнений, не вистачить духу сказати щось мені особисто. У них не вистачить розуму і сміливості відкрито дискутувати. Все на що вони здатні – це мститися мертвим за те, в чому вони не винні, ображати пам'ять загиблих. Ті, хто писав, чудово знали що робили, і я не схильний списати це на юнацькі забави. Я хочу спитати цих «сміливців-героїв», чи вони думають, що вони справжні українці? І готовий відповісти – ні. Вони прості негідники, які не мають національності. Негідники – поняття інтернаціональне, як і дурні», – зазначає голова єврейської громади.

Володимир Музиченко зауважує, що після його звернення до відповідних служб, аналогічні написи залишаються на зупинці с. Ворчин - на міжнародній трасі, по якій їдуть іноземці з Європи і роблять дуже неприємні для України висновки про українців.

«Користуючись нагодою, хочу спитати у керівництва місцевої поліції – чому досі не розслідувані дві кримінальні справи про випадки наруги над могилами в цьому ж таки п'ятиднівському меморіалі? Чому територія меморіалу досі є об'єктом діяльності «чорних археологів» і «металошукачів»? Хочу спитати у голови Устилузької громади: чому на території меморіалу якісь «патріоти» облаштували собі справжній тренувальний табір? Чому я не отримав жодної відповіді на мої звернення після чергових випадків копання на цій території і появи цього табору? Я вважаю, що відповідні органи повинні з'ясувати імена авторів написів і тих, хто вирішив влаштувати собі тренувальний табір на території історичної пам'ятки, яка повинна охоронятись державою. Пора тим, кому доручена влада, почати виконувати свої обов'язки державних службовців. Ті, хто не виконує своїх обов'язків по охороні цього місця, фактично, мовчки погоджуються з діями різного роду писак і копачів», – підсумовує пан Музиченко.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024