Володимирська кулінарія: фіолетовий «Аметист» від учительки математики

28 Лютого 2021, 18:15
Чорничний торт «Аметист» 2544
Чорничний торт «Аметист»

Район.Володимир-Волинський продовжує традиційну рубрику «Володимирська кулінарія».

Сьогодні у нас смачне, вишукане кулінарне диво – чорничний торт «Аметист».

Авторка цього кулінарного шедевра – Олеся Стасюк, учителька математики міської гімназії імені О.Цинкаловського.

Позитивна жінка, прекрасна мама, людина, в якої енергії вистачає на все – саме так відзиваються про Олесю її друзі.

З читачами Район.Володимир-Волинський Олеся поділилася рецептом чорничного торта «Аметист».

Інгредієнти (форма 22 см)

Бісквіт з какао:
5 яєць, 100 г цукру,
1 п. (16 г) ваніль. цукру,
60 г борошна,
1 ч.л. розпушувача,
20 г какао.

Ягідне конфі:
200 г чорниць
100 мл води
50 г цукру
20 г крохмалю

Чизкейк:
800 г кисломолочного сиру
200 мл йогурту
120 г цукру
15 г желатину
50 мл води 

Як приготувати

Бісквіт з какао.

Білки збити  в піну. Додати цукор, ваніль та далі збивати. Додати жовтки і знову збити, додати  борошно, розпушувач, какао, замісити тісто. Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град 40-50 хв. Вийняти з форми, остудити, розрізати на 2 ч.

Читайте також: Володимирська кулінарія: перфекційні сирники від Тетяни Юрчук

Ягідне конфі  

У чашу блендера помістити ягоди, воду, цукор, крохмаль. Збити все до однорідності. Варити, помішуючи, доки маса не стане густою. Остудити під кришкою до кімнатної температури.

Чизкейк 

Сир + йогурт збити блендером. Додати цукор,  1/2 ч. ягідного конфі, розчинений желатин кімнатної температури та збити все разом. 

Збираємо торт: бісквіт – 1/2 сирної маси – ягідне конфі – 1/2 сирної маси – бісквіт.

Зверху торт прикрасити за бажанням.

Читайте також: Володимирська кулінарія: авторський м'ясний пиріг від Тетяни Боренко

1

Олеся Стасюк
Олеся Стасюк


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024