Відремонтують багатостраждальну дорогу «Луцьк – Володимир-Волинський»

15 Липня 2017, 08:05
9365

Неординарний волинський чиновник, активний користувач соцмереж, автор віршів і фахівець у будівництві доріг Іван Мирка у нинішньому «Бліц-інтерв’ю» від Перший.

Учора директор Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА у Фейсбук проанонсував ремонт автошляху «Луцьк-Володимир-Волинський». Тож цікавимося чи то – правда?

- Дорога «Луцьк – Володимир-Волинський» не ремонтувалась, певно, років з 25. Нарешті дійшли руки і до неї?

- Вона аварійна, дійсно, у поганому стані, особлива та частина, яка ближча до Володимира-Волинського.  Крім того, її потрібно було давно ремонтувати, зважаючи на те, що це шлях до міжнародного пункту пропуску. Влада постійно наголошує на тому, аби щороку ремонтувати по одному напрямку з Луцька  до Львова, Володимира, Ковеля… Уряд прийняв постанову про ремонт дороги сполученням «Луцьк–Володимир-Волинський», виділивши 5 мільйонів гривень, які ми спрямували на проектні роботи, тендери та відкриття фінансування для процедур початку робіт.

- А загальна вартість ремонту дороги яка?

- Близько 700 мільйонів гривень, які надходять до обласної казни згідно закону про експеримент, від перевиконання надходжень з Волинської митниці. Протяжність відрізку, який ремонтуватимуть цього року, 70 кілометрів. У наступному році плануємо відремонтувати ще 13 км від Володимира до Устилуга, щоправда, за кошти кредиту уряду Польщі.

- Кому довірили проводити ремонтні роботи – волинським дорожникам чи одеським, як то було з дорогою на Львів?

- Тендер вже відбувся, було три учасники: одеська фірма «Автомагістраль Південь», «ЛуцькАвтоДор Сервіс», а також білоруська компанія «Дорожньо-будівельний трест №4». Загалом дорогу «Луцьк – Володимир-Волинський» ми розділили на відрізки, на 9 лотів. Вони були розподілені за результатами тендеру між трьома цими фірмами, однак до білоруської компанії виникли певні запитання, тому по чотирьох лотах тендер скасований і буде проведений новий. Але роботи вже розпочались, їх плануємо завершити вже у цьому році. Працюватимемо за тим же принципом, як відновлювали дорогу на Львів: увесь комплекс робіт, саме покриття, підсилення основи, освітлення в населених пунктах, зупинки, дорожні знаки, передбачені також два пункти для габаритно-вагового контролю.

- Гарантія на відремонтовану дорогу буде?

- Фактично гарантія 5 років. Будь-яка дорога потребує періодичного обслуговування. У європейських країнах щоп’ять років знімається верхній шар дорожнього покриття. Ми поки не маємо таких коштів, щоб робити це, як в Європі, але, думаю, років десять дорога прослужить.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024