Обговорили проблеми з чергами на міжнародному пункті пропуску «Устилуг»

15 Липня 2017, 16:55
9552

У п’ятницю, 14 липня, під час засідання ради оборони області розглянули питання щодо функціонування міжнародних пунктів пропуску для автомобільного транспорту «Ягодин» та «Устилуг», сервісних зон для їх обслуговування, а також існуючі проблеми та хід їх вирішення.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова, на міжнародних пунктах пропуску й раніше були черги, а зараз, із впровадженням безвізу, вони лише збільшилися.

Як приклад, на «Ягодині», аби стабілізувати ситуацію, встановлено бар’єрне огородження смуг руху, що вартувало 350 тисяч гривень. Однак, ситуація не змінилася: недобросовісні водії й надалі порушують правила дорожнього руху. Як результат, виникають затори, навіть пошкоджено трос.

«Прошу працівників Національної поліції звернути увагу на проблему та активізувати роботу в даному напрямку. Ми можемо звести Берлінську стіну, але порядку не забезпечимо. Вже витрачено до 400 тисяч гривень. Тому в першу чергу потрібно боротися з порушниками правопорядку. Як приклад, у Польщі взагалі немає бар’єрного огородження. Однак, виїхавши за межі смуги, штраф – 100 злотих», – зазначив Олександр Борисович.

Своєю чергою, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинський області Сергій Козак погодився з критикою. В той же час зауважив, що на міжнародних пунктах пропуску складно психологічно виконувати посадові обов’язки, але ситуацію намагаються контролювати. Між іншим, приклад Польщі показовий. Разом із тим, на «Ягодині» складають від 5 до 7 протоколів щодня за порушення правил дорожнього руху та явних результатів не спостерігається.

Що ж стосується ситуації з чергами на міжнародному пункті пропуску «Устилуг», то, як повідомила голова Володимир-Волинської районної державної адміністрації Наталія Василець, відбулася нарада за участі силовиків, де їх просили не запускати з сервісної зони більше 10 машин у місто. Незважаючи на це, сьогодні відбулося скупчення 52 машин.

Окрім того, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик негативно висловився щодо відвідин військової частини у Володимир-Волинському, де триває підготовка до повернення бійців 14-ої окремої механізованої бригади.

«За два дні нічого не чув по казармі для танкістів. Найкраще танкове з’єднання у Збройних Силах України і найгірша казарма для її представників. Я переговорив із представниками бізнесу, а також винесемо це питання на засідання сесії обласної ради. Потрібно щось робити, аби хлопці почувались тут комфортно», – наголосив Володимир Петрович.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024