Володимир-Волинський історичний музей збирає гроші на старовинні знахідки

15 Липня 2017, 19:26
9482

Після вихідних, як повідомив науковий співробітник музею Богдан Янович, працівники підуть, образно кажучи, з простягнутою рукою.

Будуть звертатися до людей, які мають матеріальні статки, щоб допомогли коштами для поповнення музейної експозиції, - повідомляє «День».

Колекція старожитностей музею нараховує майже 18 тисяч експонатів. У кожної цінної речі, каже інший науковий співробітник музею Ганна Доскоч, своя унікальна історія того, як вона потрапила до музею.

Значна частина експонатів надійшла в результаті проведення археологічних досліджень на території Волині, але в останні роки зростає тенденція, коли жителі міста та району, маючи довіру до  історичного музею, й самі передають на постійне зберігання пам’ятки старовини.

Не завжди люди готові подарувати цінні речі, іноді вони пропонують купити ці старожитності за, здавалося б, прийнятною ціною. Проте для музею, на жаль, навіть така сума – непосильна.

Тому колектив музею і вирішив «піти в народ»: просити людей, щоб допомогли коштами. Адже експозицію можуть поповнити справді безцінні речі. Це бронзова ікона із зображенням Богородиці з дитям, яка, згідно з експертною оцінкою, належить до епохи Волинсько-Галицької держави, та бронзовий наконечник списа, який побутував у часи Гомера й давньої Трої, знайдений у Володимир-Волинському районі.

«Нам  важливо, щоб ці реліквії потрапили саме до державного музею, залишилися  в Україні, бо їх охоче придбають і за кордоном», — каже Богдан Янович.

Наталія МАЛІМОН,  «День», Луцьк

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024