Уряд унормував умови діяльності сільськогосподарських кооперативів

05 Березня 2021, 10:00
Уряд унормував умови діяльності сільськогосподарських кооперативів 730 Джерело: https://ukrup.com.ua
Уряд унормував умови діяльності сільськогосподарських кооперативів

На засіданні Уряду схвалили постанову, яка затверджує модельні статути сільськогосподарського кооперативу – установчі документи, що регулюють їхню діяльність.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Постанову розробили для виконання норм Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію», яким скасували поділ сільськогосподарських кооперативів за типами на виробничі і обслуговуючі. Натомість запровадили нову форму господарювання – сільськогосподарський кооператив, що діє з метою або без мети отримання прибутку.

«Оновлена форма господарювання сільськогосподарських кооперативів сприятиме збільшенню їх чисельності. Адже наявність модельного статуту суттєво спрощує процедуру утворення кооперативів, а також ним пропонуються більш привабливі економічні умови для їх діяльності. Такі зміни посилять конкурентоспроможність малих і середніх агровиробників, об’єднаних у кооперативи, та загалом – розвиток сільської економіки і сільських територій», – прокоментував міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Нові установчі документи будуть використовувати для створення та провадження діяльності с/г кооперативів. Зокрема, вони містять положення, які регулюють правовий статус, права, обов’язки та відносини членів і асоційованих членів кооперативу, пов’язані із створенням, управлінням, провадженням господарської діяльності та припиненням діяльності с/г кооперативів.

Детальніше про те, як створити сільськогосподарський кооператив за посиланням.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024