У Володимирі нове кладовище хочуть облаштувати в районі об’їзної Устилуг-Ковель

10 Березня 2021, 19:30
1814

У Володимирі-Волинському закінчуються місця для поховань на Федорівському кладовищі. Наразі місцева влада шукає місце під новий цвинтар.

Про це йшлося на щотижневому брифінгу міського голови Ігоря Пальонки з представниками місцевих ЗМІ.

«У Міністерстві оборони буду говорити про виділення ділянки під кладовище (на повороті на Ворчин). Ще визначилися з однією ділянкою приблизно на 10-12 га, написали сьогодні листа в обласну державну адміністрацію на виготовлення проєкту землеустрою на облаштування кладовища – в районі об’їзної Устилуг –Ковель», – розповів очільник міської громади..

На зустрічі також йшлося про те, що на старому цвинтарі у цьому році планують обрізати старі дерева. На це витратять 49 тисяч. гривень Також збираються облаштувати паркан з вулиці Незалежності.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському є два кладовища Ладомирське і Федорівське. Нині поховання проводять лише на Федорівському кладовищі.

Ладомирський цвинтар є одним із найстаріших на Західній Україні, історики стверджують, що заснований він у середині ХІХ століття. На даному кладовищі поховано понад 15 тисяч людей. Найдавніше поховання датоване 1830 роком.

На Федорівському кладовищі місць для захоронення стає все менше. Площа кладовища становить приблизно 14 гектарів.

Читайте також: Для Володимира не купуватимуть нові автобуси, бо це економічно невигідно

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024