Щодо мера Володимира відкрито кримінальне провадження

20 Липня 2017, 11:59
11179

Міського голову Володимир-Волинська Петра Саганюка,  секретаря міськради Олега Свідерського та нач. відділу міськради Ірину Ліщук ​звинувачують за ст. 366 ч. 1 ККУ («СЛУЖБОВЕ ПІДРОБЛЕННЯ»).

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав депутат облради Костянтин Зінкевич.

А передувало цьому, події під час сесії міської ради 26 квітня. 

«26.04.17 відбулась чергова сесія міської ради 7 скликання. І на пленарному засіданні усі присутні мали змогу побачити майстер-клас по грі «міченими картами» від Петра Саганюка, який працює у нас міським головою, - писав на своїй сторінці Зінкевич. - Суть така: на сайті міськради і в Проекті рішення, що був у депутатів, було 3 пункти. А у міського голови в руках був (теж завізований 4-ма підписами) Проект рішення із 2-ма пунктами. Одного важливого пункту вже не було. І на голосуванні саме цього Проекту наполягав міський голова в сесійній залі. (Є повне відео). Відразу ж на сесії кілька депутатів міської та обласної рад, звернулися до присутнього офіцера поліції, щоб зафіксував факт, на нашу думку, злочину. Реакції відповідної не було. 

«Тож ми два дні (на той час, - авт.) тому подали Заяву про злочин до місцевої поліції. Вбачаємо у діях чиновниці Ірини Ліщук, секретаря ради (хоч він називає себе якось по-інакшому) Олега Свідерського, міського голови Петра Саганюка ознаки щонайменше одного із злочинів, що кваліфікуються по статтям КК «Самоправство», «Підроблення документів», «Службове підроблення», «Службова недбалість», - йшлося у дописі.







Наразі справа набрала обертів. Після того як поліція, за словами Зінкевича, не надто охоче реагувала на звернення депутатів обласної та міської рад від ПП «Об'єднання «Самопоміч», вони звернулися до Володимир-Волинського міського суду.

«Міський суд поки має здоровий глузд, і тому виніс 14.07.17 Ухвалу (почитайте), якою зобов'язав поліцію внести відомості в ЄРДР, - йдеться в дописі Зінкевича. - На даний час порушене кримінальне провадження № 12017030060000601 за ст. 366 ч. 1 ККУ («СЛУЖБОВЕ ПІДРОБЛЕННЯ») по таким місцевим работнікам - Петрові Саганюку (міський голова), Олегові Свідерському (секретар міськради), Ірині Ліщук (нач. відділу міськради)». 

«А зараз ми бажаємо здоров'я і холодного розуму поліцейським, які займатимуться розслідуванням. Я дуже хочу, щоб вся Україна побачила, що працівники Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області є представниками саме Національної поліції України, а не представниками райвідділу міліції Володимир-Волинського міськвиконкому, як це у нас історично склалося за багато-багато років. Тож ми дуже хочемо давати свідчення, надавати відеоматеріали і співпрацювати. Також готові до несподіванок. Світ потрохи треба ставити з голови на ноги. А злочинці мають бути покарані...», - зауважує депутат. 





 

 

Коментарі
22 Липня 2017, 23:51
Давно пара закрити сірого кардинала контробанди у Володимирі разом з синульою
24 Липня 2017, 01:02
Так само "протягли" приватизацію підвалів багатоповерхівок- поряд з комунальним майном, наше спільне. В 2011році під одним номером два об'єкти!!! І зце з подачі Васил--ів, Са--нюків і купи інших депів зрадників. Мо докинути до справи продовження? Поліцаюги криміналу в цьому не побачили. Нас привселюдно обікрали а їм поготів. Ще не таке кіно буде і список продовжиться. Може у кого і серце стане... Але це їх відповідальність. Бачили очі що жерли, то ж подавиться.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024