Поліцейські з'ясовуватимуть, чому стався обвал моста на Володимирщині та хто винен

14 Березня 2021, 15:29
1701

П’ятеро робітників, які постраждали внаслідок обвалу мосту у Волинській області, зазнали різних травм. Найтяжчий, 45-річний чоловік, нині в реанімації. За його життя борються лікарі.

Про це йдеться 13 березня в сюжеті ТСН.19:30.

Нагадаємо, нещасний випадок трапився 12 березня на автомобільній дорозі Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне в с. П’ятидні.

Постраждалий 21-річний Юрій Новицький отримав перелом поперекового хребця та забої. Розповідає, коли з іншими робітниками на краю мосту відгортав старий бетон, почув тріск: «Почув, що тріщина пішла. І вже бачу, що падаю. І всьо. І хлопці разом всі».

У палаті із Юрієм і 30-річний Олександр. У нього теж забої та переломи.

«Стан середньої важкості. Один з переломом плечової кістки після стабілізації стану потребуватиме оперативного втручання», – повідомив завідувач травматологічного відділення Валерій Радчук.

45-річний чоловік, який постраждав найбільше, нині у реанімації на апараті ШВЛ.

«Поступив з діагнозом закрита травма живота, розрив селезінки, масивна внутрішня кровотеча. Стан його важкий, стабільний», – повідомила генеральна директорка Володимир-Волинської лікарні Тетяна Ващук.

Робітники, які навіть після інциденту з колегами продовжують там працювати, розповідають, що сталося усе дуже швидко. Бетонна плита завдовжки 10 метрів впала разом з чоловіками, які саме на ній працювали. Чому вона обвалилася, тепер з’ясовуватимуть у поліції. Одразу після обвалу там працювала слідчо-оперативна група.

«Будуть з'ясовані обставини, чому так сталося і з чиєї вини, чи хтось винен, чи якась була попередня… недопрацювання», – прокоментував начальник Володимир-Волинського відділу Нацполіції у Волинськй області Василь Майданюк.

Попередньо відомо, що усі травмовані працювали офіційно, були тверезими. З керівництвом фірми, яка проводила роботи, ТСН поспілкуватися не вдалося.

Натомість на сторінці у Facebook Служба автомобільних доріг області зазначила, що обвал міг статися через технічні помилки ще під час будівництва мосту, якому майже 60 років: «Саме влаштування арматури неналежної довжини та в недостатній кількості під час бетонування (розширення) тротуарної частини».

На мосту і далі тривають роботи. Хоча, запевняють робітники, до місця обвалу вони не наближаються.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024