Різновиди гідронасосів. Особливості вітчизняних та закордонних пристроїв

18 Березня 2021, 14:45
1355

Як і будь-яке інше промислове обладнання, гідравлічний насос підбирається під певні задачі та умови використання. На українському ринку сьогодні вистачає продукції як вітчизняних виробників, так і моделей від закордонних брендів. Перші привертають увагу кращою ціною та простішим обслуговуванням — для них легше знайти запчастини; другим притаманна більша надійність та ефективність. Щоб не помилитися з вибором, треба добре розуміти плюси та мінуси кожного виду та конкретної моделі.

Популярні шестерні гідравлічні насоси
Шестерні гідронасоси – одні з найбільш затребуваних. Вони використовуються у дорожній та с/г техніці. Їхні головні переваги:

  • компактні розміри;
  • невисока вартість;
  • надійна конструкція.


Серед імпортних моделей попитом користуються прилади чеської марки Jihostroja.s. Вони сумісні з українською спеціальною технікою та мають великий робочий ресурс. З українських насосів варто відзначити серію пристроїв ДБГ11. Це потужні машини, зручні в експлуатації та прості в ремонті.

Особливості пластинчастих гідронасосів

Якщо вам потрібен тихий гідронасос, погляньте в бік пластинчастих моделей. Вони не дуже вимогливі до чистоти середовища та здатні забезпечити рівномірною подачею масла. З недоліків зазначимо низьку ремонтопридатність та нездатність створювати високий тиск. Одна з найпопулярніших моделей українського виробництва – насос НПлР 20/16. Його характерна особливість полягає у можливості регулювання кількості речовини, що перекачується. Ця властивість забезпечується особливою конструкцією.

Імпортні пластинчасті гідронасоси представлені продукцією таких брендів: Bondioli & Pavesi, Sauer Danfoss, Bosch Rexroth та інш. Коштують вони дорожче вітчизняних, а переваги (ККД, термін служби, економічність тощо) не завжди рівноцінні переплаті.

Поршневі насоси: аксіальні та радіальні

Поршневі гідравлічні насоси поділяються на дві групи:

  • аксіальні;
  • радіальні.



Перші здатні змінювати робочий об'єм, а другі розвивають трохи менший тиск, тому їх частіше використовують у якості гідромотора. Поршневі насоси встановлюють у бульдозерах, екскаваторах та іншій техніці. Їхня перевага: висока ремонтопридатність. Також вони тихі в роботі та мають невеликі габарити.

Серед популярних моделей радіально-поршневих насосів українського виробництва можна назвати модель Н400Е. Вона здатна працювати тривалий час в умовах високого тиску. Стабільним попитом користуються аксіально-поршневі пристрої серії РМНА. Вони можуть виконувати різноманітні задачі в режимі мотора та насоса. А компактні розміри та мала вага суттєво розширюють сферу їхнього застосування. Фанати імпортних гідронасосів обирають обладнання поршневого типу від Vickers, Duplomatic, SPA Hydraulic Components, Hydro Leduc.

Автономні ручні гідронасоси

Головний плюс ручних гідронасосів – відсутність потреби у зовнішньому джерелі живлення. Також ручні насоси сумісні з іншими видами гідравлічного обладнання. Їх використовують для забезпечення функціонування домкратів, пресів тощо. Під час вибору ручного насоса грають важливу роль ціна та надійність. Найбільш затребуваними в Україні є пристрої серій НПГ-МС, НПГ-М, РМ. Їх використовують у комунальному та сільському господарстві, промисловості. Імпортні моделі для цих задач обирають не дуже часто.
 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024