За сприяння Фонду братів Юнаків проходять дитячі табори від центру «Едельвейс»

22 Липня 2017, 20:30
9107

Радо зустріли цю ініціативу жителі багатьох сіл району. Особливо вдячні команді волонтерів із Володимира-Волинського дітлахи. Тепер їм є куди подітися від нудьги не надто спекотного літа. Адже в оздоровчому таборі вони не лише по-справжньому пізнають корисне дозвілля, але й мають можливість показати себе, розкрити нові таланти, ба навіть стати першими спортсменами на селі.

Подробиці табірних веселощів ми дізналися від організатора - Юрія Костюка.

- Юрію, які села відвідали, чи відвідають волонтери «Едельвейсу»?

- Житані, Селець, Овадне, Верба, Сусваль, Хмелівка, Бубнів, Заріччя. Також у Володимирівці працюємо другий рік поспіль. Там діти мають по 3 заняття на тиждень.

- Чому вас, городян, потягло організовувати дозвілля сільських дітей?

- Ну, по-перше, ми і у Володимирі-Волинському щотижня проводимо  тренування в парку, а з осені узагалі матимемо дуже щільний графік діяльності. По-друге, як вихідці з села мусимо його не забувати, не цуратися, а підтримувати і розвивати. Тому ми дуже цінуємо тими здобутками, яких вдається досягати разом із нашими вихованцями за час проведення таборів.

- Яку роль у цьому відіграє співпраця з Фондом братів Юнаків «Кращий вибір»?

- Фонд сприяє багатьом нашим ініціативам уже не перший рік. За його сприяння ми придбали необхідний інвентар. Це допомагає зробити фізкультуру цікавою, а наші заняття максимально ефективними.

- Що вас вразило у оздоровчих таборах на районі?

- Отой захват, із яким діти грають в ігри та змагаються між собою. Ми ж навіть почали влаштовувати турніри між селами. В результаті популяризація здорового способу життя йде наповну:  діти цікавляться спортом, а батьки отримують заохочення присвячувати їм більше часу та розвивати їхні таланти. Думаю, з таким підходом, все у нас на районі буде добре.




Розмовляв Андрій Степанюк

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024