Муніципальна варта Володимира-Волинського «проїдає» гроші міського бюджету

23 Березня 2021, 15:00
Муніципальна варт/Фото ілюстративне 2281
Муніципальна варт/Фото ілюстративне

Муніципальній варті Володимир-Волинської громади хочуть дати більше повноважень, щоб вона могла не «проїдати» гроші міського бюджету, а навпаки – заробляти.

Про переформатування володимирських муніципалів міський голова Ігор Пальонка розповів на щотижневому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

«На сьогодні муніципальна варта не заробляє гроші. Ми хочемо її переформатувати, для цього внесли зміни в положення, додавши деякі повноваження, щоб вони могли не тільки слідкувати за порядком, а й грамотно складати протоколи за його порушення. Цим вони також будуть наповнювати бюджет. На цій сесії внесли зміни в Положення, зараз ці зміни реєструються у реєстратора. Після цього варта вже офіційно матиме право складати протоколи за певні порушення», – зазначив очільник громади.

Натомість У Луцьку Департамент муніципальної варти спільно з виконавчою службою готують проєкт, завдяки якому, порушників вноситимуть до єдиної бази. Також прогнозується, що кошти зі сплати штрафів, а це 70% – надходитиме до міського бюджету.

Читайте також: Представники омбудсмена перевірили, як поліція у Володимирі бореться з поширенням COVID-19

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39