У Новосілках на День села презентували відпочинковий комплекс

25 Липня 2017, 11:38
11329

Маленьке село Новосілки, що у Володимир-Волинському районі, вперше відзначило день села зі спортивними змаганнями, відкриттям футбольного поля та дитячого майданчика. Мешканці не приховують: до останнього сумнівалися, що на місці колишнього смітника з’явиться відпочинковий комплекс.

  • Ще рік тому тут росли чагарники. Але завдяки ініціативним мешканцям та фінансовій підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» село отримало футбольне поле, місце для гри у волейбол та ігровий майданчик для наймолодших. Як бачимо, сьогодні діти мають місце для ігор та розваг, – каже Вікторія Кашуба, представник Володимир-Волинської районної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП».

Марія Кравчук народилася та виросла у Новосілках, тут закінчила середню школу, пізніше музичну за класом фортепіано. Та обрала для душі зовсім інший інструмент – саксофон. Дівчина навчається в Люблінському музичному училищі, що в сусідній Польщі. У Новосілки  приїхала на літні канікули. Разом із батьком, теж музикантом-саксофоністом, Марія відкривала святковий вечір у рідному селі.

  • Добре, що в Новосілках з’явився відпочинковий комплекс, де з користю можуть проводити вільний час діти і молодь. Просто людям набридло спостерігати за тим, як село руйнується, а найкращі його мешканці їдуть за кордон. Саме тому вирішили згуртуватися і зробити корисну справу, – каже Марія Кравчук.

Михайло Шостак – депутат районної ради від УКРОПу. Каже, односельчани підтримали ідею облаштувати у селі місце, де б дорослі і діти могли проводити вільний час. Гуртом корчували чагарники, готували місце для відпочинкового комплексу. Колективно писали проект на розгляд Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

  • Ми чули позитивні відгуки про діяльність Фонду на Волині. Читали в газетах і бачили по телебаченню, як навіть у найвіддаленіших селах з’являються дитячі майданчики, оновлюються ФАПи та клуби. Вирішили і собі спробувати, – розповідає Михайло Шостак.

Урочисте відкриття дитячого майданчика поєднали зі змаганнями з міні-футболу між командами трьох сіл на оновленому полі. Гравець футбольної команди із села Заріччя Владислав Лінартович позитивно  оцінив якість поля.

А поки діти насолоджувалися новеньким майданчиком, представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» нагороджували переможців  футбольного турніру. На згадку про матч спортсмени-аматори отримали кубки і грамоти.

Щасливі фото із кубками, спільні родинні виступи і відпочинок – таким день села у Новосілках запам’ятається його мешканцям. А ще тим,  що тільки разом можна змінити своє рідне село на краще.







 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024