Тимофій і Соломія – які імена модні у Володимир-Волинському районі

27 Липня 2017, 12:46
8632

Володимир-Волинський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції проаналізував демографічну ситуацію району за І півріччя 2017 року.

За цей час на території району зареєстровано народження 110 дітей, померло 222 особи, зареєстровано 37 шлюбів. Кількість шлюбів збільшилось на 14 в порівнянні з відповідним періодом минулого року, а розлучень збільшилось на 4, – повідомляють у районній раді.

Найбільше дітей зареєстровано в Устилузькій міській – 25, Зимнівській – 24, Зарічанській – 18, Оваднівській – 16 сільсьих радах.

По Білинській, Красноставській, Ласківській та Хмелівківській сільських радах зареєстровано по 2-3 дитини.

Питання державної реєстрації народження дитини та визначення її походження регламентується Цивільним та Сімейним кодексами України, Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», Правилами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України 18.10.2000 № 52/5 (у редакції наказу Мін’юсту від 24.12.2010 № 3307/5).

Відповідно до вимог статті 144 Сімейним кодексом України батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати її народження в державному органі реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладання на них відповідальності, встановленої законом (накладення штрафу у розмірі від 1 до 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). По району за І півріччя 2017 року було складено 6 протоколів.

Згідно частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, якщо мати дитини не перебуває в шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини провадиться за прізвищем матері, а ім’я та по батькові батька дитини записується за її вказівкою, зареєстровано 15 дітей.

13 дітей зареєстровано відповідно до статті 126 Сімейного кодексу України, відповідно за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою, тобто матері та батька дитини про визнання батьківства.

Серед народжених дітей найпоширеніші імена:

    для хлопчиків: Артем, Тимофій, Богдан, Ярослав, Максим, Ілля;

    для дівчаток: Ангеліна, Соломія, Олександра, Вероніка, Єва.

Рідковживані імена:

    серед хлопчиків: Нікіта, Альберт.

    серед дівчаток: Ауріка, Таміла, Златослава.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024