Володимирчанин пропонував правоохоронцям хабар у розмірі 5 тисяч гривень

30 Березня 2021, 12:05
1443

У Володимирі-Волинському 49-річний водій пропонував хабар правоохоронцям у розмірі 5 тисяч гривень, щоб уникнути відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Подія трапилась 29-го березня, – повідомляє поліція Волинської області.

Патрульні за порушення правил безпеки дорожнього руху зупинили автомобіль САЗ по вулиці Соборній. За кермом транспортного засобу перебував 49-річний житель Володимир-Волинського району. Виявилось, що чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

За уникнення адміністративної відповідальності водій пропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 5 тис. грн. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Факт надання хабаря належним чином зафіксували. Гроші вилучили. Автомобіль помістили на арештмайданчик.

На правопорушника склали адміністративні протоколи за ч.1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст.  122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1  ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає,  зокрема, до  чотирьох років позбавлення волі. Триває слідство. 

Читайте також: За вихідні на Володимирщині спіймали п'яного водія




 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024