Митрополит Онуфрій «підвищив» керуючого Володимир-Волинською єпархією

30 Липня 2017, 09:55
11147

У свято Хрещення Русі та з нагоди святкування 25-річчя Харківського Архієрейського Собору, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій своїм указом удостоїв сану митрополита чотирьох архієпископів УПЦ і сану архієпископа – трьох єпископів. Серед владик, які “пішли на підвищення”, двоє мають відношення до Волині, – про це повідомляє Спілка православних журналістів.

Укази про зведення в сан зачитав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, - пише Волинська правда.

За архіпастирські труди в сан митрополита зведені керуючий Ізюмською єпархією архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, керуючий Ніжинською єпархією архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, керуючий Володимир-Волинською єпархією архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, керуючий Житомирською єпархією архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

В сан архієпископа возведений єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської митрополії та єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, єпископ Ірпінський Климент.

Довідка:

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (у миру — Костянтин Павлович Мельник) — народився 26 листопада 1968 року в селі Невір Любешівського району Волинської області.  Володимир-Волинської єпархії УПЦ Керує єпархією з 14 червня 2011 року.

Володимир-Волинською єпархією владика керує з 14 червня 2011 року.

Попередником на митрополита Володимира на Володимир-Волинській кафедрі був, тепер вже митрополит Никодим.

Митрополит Житомирський і Новоград-Сіверський Никодим (в миру Горенко Віктор Васильович) народився 26 лютого 1972 року в селі Залісся Чорнобильського району Київської області.

З 27 серпня 2006 року був секретарем Володимир-Волинської єпархії.

Згодом, 31 травня 2007 року рішенням Синоду обраний Шепетівсько-Славутським єпископом.

З 10 червня 2007 року призначений керуючим Володимир-Волинською єпархією.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024