Володимир: працівники парку розваг курили цигарки при дітях

31 Липня 2017, 17:44
8661

Неприємно, але факт: у Володимирі під час святкування Дня міста працівники дитячого парку розваг, відкрито палили при дітях.

Про це повідомив громадський діяч Андрій Кандиба на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Ніби і свято, і розваги для дітей, але з кожним роком гіршає... Майже усі «працівники» дитячого парку розваг із цигарками... Прошу розібратися, я зауваження зробив...», - йдеться у дописі. 

За коментарем стосовно паління в громадському місці ми звернулися до юристів Рожищенського бюро правової допомоги. 

«Згідно статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення  вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» забороняється  куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах, приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я, приміщеннях та на території навчальних закладів, на дитячих майданчиках, приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих  споруд та закладів фізичної культури і спорту, під’їздах житлових будинків, підземних переходах, транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, приміщеннях закладів ресторанного господарства, приміщеннях об’єктів культурного призначення,   приміщеннях  органів  державної  влади  та  органів місцевого самоврядування, інших державних установ, на стаціонарно   обладнаних   зупинках   маршрутних транспортних засобів», - пояснюють юристи.

«На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах  відповідної  адміністративної  території  можуть заборонити або обмежити куріння тютюнових виробів», - додають юристи.

Також, за словами спеціалістів, згідно статті 175-1 цього ж Закону чітко вказує, що: куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, - тягне за  собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024