Чого нема у підручниках: видавництво «Ярославів Вал» благословило у світ книгу Михайла Слабошпицького «Протирання дзеркала»

03 Серпня 2017, 14:15
8261

Читач давно чекав таке видання – значне за обсягом і змістом.

Якщо Улас Самчук в своїх «На білому коні», «На коні вороному» дав нам блискучі картини з історії української літератури першої половини і середини минулого століття, то «Протирання дзеркала» істинно протирає запотіле скло недалекої нашої минувшини та днів теперішніх на літературній ниві (і не тільки), звільняє видноколи від запотіння стереотипами, ідеологічними забобонами та подібною «сирістю», дає такі ж блискучі картини з нашого часу.

У книзі йдеться про зустрічі, листування, спільне вирішення тих чи інших важливих справ, а ще про низку героїв, які відійшли в засвіти і про яких автору довелося скрупульозно, по зернині збирати вістки.

Ці імена широко знані і зовсім для багатьох незнані: Мар’ян Коць, Анатолій Лисий, СтанліПітерсон, Петро Яцик, Андрій Коморовський, Олександр Харченко, Тетяна Симиренко-Торп, Анатолій Шевченко, Григір Тютюнник, Роман Андріяшик, Степан Горлач, Євгенія Пастернак, Дмитро Нитченко, Сергій Домазар, Микола Лукаш, Володимр і Леонід Кисельови, Володимир Кашицький та ще низка імен з неймовірними долями… Вони назавше ввійшли одні в українську літературу, інші в культурний спадок, в історію народу й держави.

Розмаїта, багатогранна книга, щедра на незнане досі абсолютною більшістю нашого люду. Без сумніву, видання чекає увага літераторів, істориків, ретельних дослідників інших царин.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024