Митець з Володимира-Волинського претендує на два світових рекорди

16 Квітня 2021, 12:30
Анатолій Бойко 1315
Анатолій Бойко

Володимирчан та гостей міста запрошують стати свідками реєстрації двох світових рекордів. Їх автор відомий митець Анатолій Бойко. 

Подія відбудеться у Володимирі-Волинському в суботу 17 квітня о 12.00 в приміщенні культурно-мистецького центру за адресою вул. Князя Василька, 4, інформують на сторінці Туристично-інформаційного центру у фейсбуці.

«Пишаємось тим, що у Володимирі-Волинському мешкає і творить такий майстер!  Анатолій Бойко створює  унікальні витвори мистецтва з яєчної шкарлупи, котрі не мають аналогів. Митець оздоблює яйця дорогоцінним камінням, надає їм незвичайної форми, а ще постійно розширює горизонти своїх вмінь та технік. 
В суботу у всіх охочих буде можливість бути свідком реєстрації світових рекордів, помилуватись та придбати унікальні витвори!» – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в січні цього року Заслужений майстер народної творчості України, волинський Фаберже Анатолій Бойко побив особистий та світовий рекорд. Митець просвердлив на одній шкаралупі гусячого яйця понад 25 тисяч дірок.

Ще раніше майстер встановив особистий рекорд, просвердливши на одній яєчній шкаралупі 11260 отворів.

Нагадаємо, Анатолій Бойко – унікальний талант у всій Україні, а, можливо, й у всьому світі.

У листопаді 2015 року у Верховній Раді талант нашого земляка закарбували у «Книзі рекордів України». Фіксували рекорд за номінацією «Найбільша колекція яєчної шкарлупи, оздобленої металом».

А ще умільця із Володимира-Волинського прийняли до World Egg Artist Association – міжнародної спільноти майстрів, які працюють із яєчною шкарлупою. Відтепер роботи Анатолія Бойка внесені до каталогу цієї спільноти.

Наприкінці 2017 року Анатолій Бойко став Заслуженим майстром народної творчості України, окрм того майстер є членом Національної академії творчості інвалідів.

Влітку 2020 року володимирчанин Анатолій Бойко встановив світовий рекорд. ФОТО

Читайте також: Володимирчанину присвоїли звання «Почесний громадянин міста»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024