У Володимирі готують списки «блатних» боржників

08 Серпня 2017, 12:20
8660

У Володимирі-Волинському готуються до нового опалювального сезону і хочуть розпочати його без боргів.

Саме тому міський голова Петро Саганюк розпорядився підготувати список боржників, які мають чималі заборгованості по оплаті за тепло та газопостачання. 

Особлива увага в даному випадку приділятиметься так званим «блатним» боржникам - керівникам держустанов, відділів, управлінь та організацій.

- Днями гозовики відключили газ у будинку на вулиці Луцькій. Зробили це без попередження, до кінця не розібравшись у ситуації і внаслідок цього  постраждали невинні люди, - зазначив міський голова під час чергової оперативної наради. - Там ситуацію поправили, але обіцяю, що всіх боржників чекатиме теж саме. Для тих, хто в скрутному становищі є субсидія, а ті, хто мають нормальні доходи - будьте добрі, не боргуйте. А то є інформація, що деякі керівники по кілька тисяч вже заборгували за комунальні послуги.

Нагадаємо, в Україні за останні кілька років кількість одержувачів субсидії зросла у понад десять разів. У 2015 році програму субсидій розширили і спростили, а в 2017-му Кабмін прийняв рішення «реформувати» субсидії. Тепер на продовження знижки не можуть претендувати боржники, а за неправдиву інформацію в декларації і порушення правил змусять повернути використану субсидію в бюджет. 

З початку року субсидії отримали понад два мільйони українських сімей. Це всього лише 50,9% від тих, хто звернувся за оформленням знижки. Торік, відзначається в даних Держстату, за цей же період (з січня по травень) субсидії оформили на 11% сімей більше.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39