У Володимирі у соборі Різдва Христового освятили вербу. ФОТО

25 Квітня 2021, 16:30
Собор Різдва Христового 1508
Собор Різдва Христового

У шосту неділю Великого посту, у день свята Входу Господнього у Єрусалим, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, звершив Божественну літургію в кафедральному соборі Різдва Христового міста Володимира-Волинського.

В тому ж храмі напередодні, 24 квітня ввечері, архієрей у співслужінні духовенства, звершив Всенічне бдіння, інформують на сторінці Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України у фейсбуці.

Під час літургії єпископу співслужили: благочинний собору протоієрей Ігор Бігун, ключар собору протоієрей Микола Удуд, протоієрей Віктор Мартиненко та інші.

За богослужінням була піднесена молитва про мир в Україні та за припинення пошесті згубної.

По завершенні Богослужіння архієрей за традицією, прочитав молитву і разом з духовенством освятили вербові гілки.

«День Вербної неділі нагадує християнам урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим, який знаменував собою безпосереднє наближення Його Страстей і смерті на хресті. Люди, які Його вітали, кидали на дорогу плащі та зелені галузки пальм, вигукуючи: «Осанна Синові Давида!».

Свято також ще називається неділею Ваїй (гілок), Квітною, або Вербною, неділею, тому що в цей день віруючі освячують віття верби (яка заміняє в нас пальмові вітки). Тримаючи в руках перше весняне гілля, ми славимо Спасителя як Переможця смерті; бо Він воскрешав померлих (Лазаря та інших) і цього дня входив в Єрусалим для того, щоб померти за наші гріхи і воскреснути, і тим спасти нас від вічної смерті. Віття означає знак перемоги Христа над смертю і нагадує нам про майбутнє воскресіння із мертвих», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Великдень: чи введуть додаткові карантинні обмеження на свято
























 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024