У Володимирі-Волинському вшанували та пом'янули чорнобильців. ФОТО

26 Квітня 2021, 13:45
891

У Володимирі-Волинському 26 квітня вшанували тих, хто постраждав від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Того дня містяни віддали шану володимирчанам, які боролися із наслідками аварії на ЧАЕС і поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку «Пам’ятай Чорнобиль», що височить у сквері військового містечка. 

Минуло 35 років з того часу, як в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася великомасштабна з глобальними наслідками аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Торкнулася трагедія Чорнобиля і багатьох родин Володимира-Волинського, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Багато хто із них уже відійшов у вічність. Саме про це і говорилося біля пам’ятного знаку. 

У заходах узяли участь представники міської влади, очільник Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка, голова Володимир – Волинської міської добровільної організації «Спілка Чорнобиль» Світлана Богайчук, учасники тих подій та члени їх сімей, духовенство, жителі міста.

Світлана Богайчук відзначила, що 35 років тому її колеги та члени організації – люди різних професій, не задумуючись вирушили на боротьбу із «мирним атомом», чим пізніше поплатились своїм здоров’ям та життям. Від імені організації «Спілка Чорнобиль» її очільниця вручила подяки та грошові допомоги окремим ліквідаторам.

З нагоди 35 річниці аварії на ЧАЕС були виготовлені ювілейні медалі, які Ігор Пальонка разом зі Світланою Богайчук вручили 38 ліквідаторам, одному з них – посмертно.

ФОТО – зі сторінки Ігор Пальонка - голова Володимир-Волинської територіальної громади

 Читайте також:  Як володимирчанка Світлана Богайчук боролася з «мирним атомом», а тепер роками чекає обіцяної квартири






 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024