До Федорівського кладовища Володимир-Волинська міськрада не організовуватиме довіз людей

28 Квітня 2021, 10:00
1135

27 квітня відбулась зустріч першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука із представниками релігійних громад міста – настоятелями храмів та пасторами кількох конфесій під час якої обговорили дотримання карантинних обмежень у Великодні свята.

Якщо торік українцям радили обійтись без відвідин храмів на Великдень та кладовищ у Провідну неділю, то цьогоріч таких жорстких обмежень немає, йдеться на сайті міської ради.

Проте дотримуватись карантинних заходів, які діють у «помаранчевій зоні», у якій нині перебуває Волинська область, таки необхідно. Ярослав Матвійчук звернувся до духовенства з проханням донести до своїх прихожан інформацію щодо дотримання маскового режиму та соціальної дистанції у храмах.

«Просимо вас проводити Великодні служби, якщо є можливість, надворі, а  також переконайте своїх прихожан літнього віку, аби вони лишались удома, не наражаючи себе на небезпеку інфікування», – зазначив перший заступник міського голови.

Як запевнили присутні пастори та настоятелі храмів, їхні громади дотримуються карантинних обмежень і на служби чи зібрання зараз приходить значно менше людей літнього віку. Щодо Великодніх богослужінь, то як повідомив представник Володимир-Волинської єпархії УПЦ, освячення паски в Успенському соборі розпочнеться у суботу, 1 травня о 12.30 і триватиме до 20.30. Обряд здійснюватиметься надворі із дотриманням соціальної дистанції.

Обговорили під час зустрічі і те, як проходитиме Провідна неділя. Аби уникнути великих скупчень на міському цвинтарі, священники рекомендуватимуть провідувати могили своїх рідних не лише у неділю, а і серед тижня. Також цього року міська влада не організовуватиме рейси громадського транспорту до Федорівського кладовища, аби попередити масові скупчення людей.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024