На території Володимир-Волинської громади ліквідували понад 30 стихійних сміттєзвалищ

28 Квітня 2021, 14:12
1676

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ – одне з актуальних проблемних питань Володимир-Волинської громади, адже кожного року їхня кількість лише збільшується.

Незважаючи на усі попередження щодо небезпеки утворень стихійних сміттєзвалищ, люди продовжують виносити сміття у необлаштовані для цього місця, наприклад, на поля, до пустуючих будинків, у ліси. Проблемою також залишається виникнення звалищ на майданчиках з контейнерами. Окрім побутових відходів, на майданчики для збору ТПВ зноситься гілля, листя, великогабаритне та будівельне сміття, повідомляють в органі місцевого самоврядування.

Від початку року працівники КП «Полігон» ліквідували понад 30 стихійних сміттєзвалищ, в окремих випадках також допомагали місцеві підприємці, надаючи спецтехніку. Прибирали сміття на таких вулицях: Цинкаловського, Миколаївська, район колишнього цукрового заводу, Січових стрільців, Генерала Шухевича, Устилузька, Драгоманова, Наталії Ужвій та ін..

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» мешканці повинні укласти договори на вивезення побутових відходів та здійснювати оплату таких послуг. Жителів Володимир-Волинської громади закликають укласти відповідні угоди на поводження з побутовими відходами з комунальним підприємством.

«Закликаємо мешканців не бути байдужими, дотримуватися санітарних норм та викидати сміття у відведених для цього місцях, адже стихійні сміттєзвалища є джерелом негативного впливу на довкілля, від стану якого залежить здоров’я кожного з нас», – просять комунальники.













 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39