Чоловіка, якому стало зле, рятували поліцейські володимирських громад

28 Квітня 2021, 15:00
3287

Поліцейські офіцери володимирських громад Орест Бабій та Олександр Дем'яненко кинулись рятувати чоловіка, якому днями стало зле в дорозі. 

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, полісмени вчасно та справно надали першу домедичну допомогу, допомогли доправити водія до лікарні та, на жаль, життя  чоловіка так і не вдалося врятувати.

«Був кінець робочого дня, ми їхали вже додому. Біля продуктового ринку, що в центрі Володимира-Волинського, нас зупиняє жіночка і каже, що їхала з чоловіком, він був за кермом авто і йому стало зле. Ми підійшли до чоловіка і бачимо, що щось не те. Він вже не міг нормально говорити, вимова була нечітка, не працювала права рука. Поклали чоловіка в стабільне бокове положення, викликали «швидку», потім допомогли доправити його в лікарню. Пізніше чоловіка реанімобілем доправили в місто Луцьк, але, на жаль, врятувати життя йому так і не вдалося», – розповів поліцейський офіцер Зимнівської громади Орест Бабій.

Поліцейський громади розповів, що в таких випадках необхідними стають знання, які вони отримали у Львові,  на курсах, де офіцерів громад навчали надавати першу домедичну допомогу.

Цикл підготовки, який поліцейські громад пройшли в університеті внутрішніх справ, був розрахований на конкретні ситуації, з якими може стикатися у професійній діяльності український «шериф». Бо в обов’язки поліцейських, крім розкриття вже скоєних злочинів, превентивної та профілактичної діяльності входить також у разі необхідності надання домедичної допомоги. Тому для «шерифів» вкрай необхідними є знання та вміння, як діяти при втраті свідомості, зупинці серцебиття і дихання, опіках і травмах, переломах і пораненнях, а також, як правильно транспортувати та переносити потерпілих.

«Це дуже цінні знання. В наших автомобілях є все необхідне для того, аби надати першу домедичну допомогу. Якщо громадяни отримали будь-які ушкодження, то до прибуття медиків поліцейський повинен самостійно надати постраждалим допомогу», – розповідає Орест Бабій. 

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському на вулиці Данила Галицького 26 квітня близько 17:00 чоловікові, який сидів за кермом свого буса, раптово стало погано. Чоловіка намагалися врятувати, проте безуспішно.

Читайте також: У Володимирі-Волинському раптово помер чоловік, якому стало зле за кермом





 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024