Мер Володимира пояснив, чому увімкнули опалення лише в садочках, а в школах – ні

29 Квітня 2021, 15:32
1515

Через те, що усі школи Володимира-Волинського перейшли на дистанційну форму навчання, опалення у них не вмикали.

Про це стало відомо під час щотижневого брифінгу міського голови Ігоря Пальонки, йдеться на сайті міської ради. 

За словами міського голови, рішення про перехід на дистанційне навчання було прийнято дирекцією кожного з навчальних закладів, відповідно до звернення управління освіти через непросту ситуацію з коронавірусом. На сьогоднішній день усі школи громади, крім Суходільської, на дистанційному. Якби школи вчились, то і їх також би почали опалювати.

«Приймаючи рішення про перехід на дистанційну форму навчання, ми спиралися саме на статистику захворюваності учнів та вчителів, а не на загальноміську. Це було виваженим і, як бачимо на сьогодні по показниках, оптимальним варіантом, бо статистика тримається на рівні без зростання», - зазначив керівник міста.

Не оминув і питання комунального господарства.

«КП «Теплоенерго» щорічно купує ліміти надання газу в області, які розраховані на опалювальний сезон. Кілька днів ми вели перемовини, щоб взяти ліміти і підключити до опалення садочки. Технічно ситуація така: щоб у житлових будинках налагодити температурний режим, потрібні 2-3 дня роботи. А далі, як бачимо з прогнозу погоди, передбачається потепління, відповідно і люди скажуть «за що ми платимо, нащо нам це опалення». Ліміти нам дали до 1 травня, тому ми говоримо про гарячу воду лише на четвер і п’ятницю. На сьогоднішній день аналогічна ситуація навіть і у Луцьку, тому що Волиньгаз лімітів з 1 травня не обіцяє», – розповів ігор Пальонка.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024