Для школярів Володимира продовжили дистанційне навчання

01 Травня 2021, 15:30
Під час засідання комісії 2028
Під час засідання комісії

На засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося у Володимирі 30 квітня під головуванням першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, обговорили епідемічну ситуацію на території громади.

На засіданні також прийняли рішення продовжити карантинні обмеження «помаранчевої» зони, як цього вимагає постанова Кабміну, інформують на офіційному сайті громади.

Вислухавши думку медиків, також прийняли рішення про те, що варто рекомендувати управлінню освіти та керівникам шкіл продовжити дистанційне навчання до 11 травня.

Під час засідання комісії заслухали представників медичної галузі – завідувача міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ» Валерія Онищука, а також гендиректорок ЦПМД  і ТМО Катерину Чубок і Тетяну Ващук. Усі медики зазначили, що ситуація з коронавірусом у Володимир-Волинській громаді поки що не вселяє оптимізму, адже щодня до стаціонарного відділення ТМО поступає по 9-10 нових хворих із підтвердженим діагнозом, або ж із підозрою.

Нині у стаціонарному відділенні перебувають 64 хворих із пневмоніями, з них – у 46 підтверджений коронавірус, 9 очікують на результати тестів, а ще у 9 результат негативний.  

Зважаючи на інформацію медиків, у членів комісії виникла пропозиція продовжити дистанційне навчання іще на тиждень, для того, аби ситуація стабілізувалась. Тим більше, що в окремих школах нині велика кількість інфікованих коронавірусом, як серед вчителів, так і учнів.

Як наголосила Катерина Чубок, на великодні вихідні проблем із діагностуванням не буде, адже медичний заклад забезпечений достатньою кількістю експрес-тестів, котрі показують точний результат.

Окрім цього, під час засідання комісії прийняли рішення рекомендувати релігійним громадам міста дотримуватись протиепідемічних заходів, котрі передбачені «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та запровадити визначені законодавством карантинні обмеження в місцях проведення богослужінь та релігійних зібрань.

Прийняли до виконання і рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо продовження дії «помаранчевого» карантину на Волині до 30 червня, котре було винесене відповідно до постанови Кабміну.

Читайте також: На Волині 185 людей захворіли на коронавірус, 6 – померли




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024