Боєць Володимир-Волинської військової частини розповів, як воював за Савур-Могилу

09 Травня 2021, 16:55
1880

Ветеран російсько-української війни Сергій Торчинський воював за Савур-Могилу у складі 51-ї окремої механізованої бригади.

Боєць розповів Суспільному, як у 2014-му році пішов на службу.

Їдучи у військкомат, чоловік думав, що залишить просто дані та поїде на роботу. Там почув: «Все, вітаємо, в обід їдемо у військову частину до Володимира-Волинського. Було багато людей, не готових до цього. Не брали ніяких речей, нічого», – пригадує Сергій.

У травні 2014-го поїхав в зону АТО, спочатку був на блок-постах, далі долучився до спецоперацій. Одним із завдань, яке довелось виконувати, стало взяття височини у східній частині Донецької області - Савур-Могили.

Спочатку була своєрідна романтика, – каже учасник АТО. «Ти розумієш, що на війну прийшов, але поки з цим не стикнешся, то живеш ілюзіями, як з вікна».

Романтика закінчилась, говорить Сергій, коли побачив наслідки війни. Пригадує: заходячи в село, переїжджали через міст, він був підірванийзбоку стояв згорілий БМП, понівечені тіла лежали і я зрозумів, що це – справжня війна.

Далі було поранення і завершення служби. У цивільному житті Сергій став першим волинянином, який у складі Національної збірної України виступав у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» у 2017 році. Тоді завоював бронзу – штовхав ядро. Каже, зараз головне, щоб українці були єдиними у протистоянні ворогам на різних фронтах.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024